2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Fidesz: elfogadhatatlan, hogy a Soros-szervezetek fenyegetik Magyarországot

Elfogadhatatlannak tartja a Fidesz-frakció, hogy “a Soros által támogatott szervezetek fenyegetik Magyarországot” – mondta Halász János, a képviselőcsoport szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus arra reagált, hogy a Magyar Helsinki Bizottság közzétett az Index hírportálon egy írást Ha nem megy szép szóval, perelünk címmel. Ebben az általuk képviselt két bangladesi migráns ügyében Magyarországot elmarasztaló strasbourgi bírósági ítéletre reflektálnak, illetve arra, hogy a Fidesz követelte a kormánytól: ne fizesse ki a megítélt pénzt a Helsinki-bizottságnak. A szervezet szerint viszont az államnak törvényi kötelezettsége a megítélt ügyvédi munkadíj kifizetése.


Halász János felháborítónak nevezte a nyilatkozatot, kijelentve: a magyar törvények egyértelműek, egyetlen illegális bevándorló sem lépheti át a határt.

A politikus újból felszólította a kabinetet, hogy “ne engedjen a migránsbiznisznek, és ne fizessen a Helsinki-bizottságnak, fizessen Soros, van neki elég pénze”.


A frakciószóvivő szerint a Magyar Helsinki Bizottság gyakorlatilag elismeri, hogy “működik a migránsbiznisz”, követeli a perköltséget, és “elismerték azt is, hogy ha akarják, akár degeszre kereshetik magukat”. Csak ebben az egy perben 2,7 millió forintot keresnének, ha Magyarország kifizetné a “büntetést” – tette hozzá, megjegyezve, hogy ha minden egyes visszautasított vagy idegenrendészeti eljárás alá vont migráns miatt beperlik Magyarországot, akkor 15 ezer migránssal számolva “a Soros-szervezetek több mint 40-50 milliárdot kaszálhatnak a migránsbizniszben”.

Emellett – folytatta a nyilatkozat kommentálását – “fenyegetik és zsarolják Magyarországot, amikor azt mondják, hogy készek lemondani a pénzről, ha Magyarország visszavonja a bevándorlási szabályok szigorítását, máskülönben, ha nem megy szép szóval, akkor perelnek”.

Halász János ezt nyílt fenyegetésként értékelte, amivel szerinte “a Soros-szervezet nyíltan elismerte, tulajdonképpen az a céljuk, hogy Magyarország visszavonja az eddigi bevándorlásellenes intézkedéseit (…), és engedje be a migránsokat”.

Arra a felvetésre, hogy az Origo hírportál szerint a CEU melletti tüntetésen főként külföldiek vettek részt, a szóvivő úgy reagált: nyilván más politikai üzenete van, ha például a Békemeneten 400 ezer döntően magyar ember vonul fel az ország érdekeinek megvédéséért, és egészen más, ha néhány ezren tüntetnek, köztük sok külföldi.

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.