2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Fidesz: semmilyen egyetemet nem zárnak be

Semmilyen egyetemet nem zárnak be, semmi sem fenyegeti a tan-, az oktatási és a kutatási szabadságot – mondta Kósa Lajos napirend előtt az Országgyűlésben. Véleménye szerint a vasárnapi megmozdulás oka, az, hogy ha a migrációs ügyben a magyar kormány törekvései érvényesülnek, akkor “lőttek” a migrációs biznisznek.

Kósa Lajos szerint a hétvégén a Soros György-párti szervezetek jelentős megmozdulást szerveztek a fővárosban egy abszurd ügyben. Hangsúlyozta: semmilyen egyetemet nem zárnak be, semmi sem fenyegeti a tan-, az oktatási és a kutatási szabadságot.


Véleménye szerint más volt a megmozdulás oka, az, hogy ha a migrációs ügyben a magyar kormány törekvései érvényesülnek, akkor “lőttek” a migrációs biznisznek. A migrációs bizniszre példaként a bangladesi fiatalok ügyében hozott ítéletet hozta fel: a Soros György által támogatott szervezet fordult a bírósághoz, egy Soros György által finanszírozott szervezet volt a szakértő a tárgyaláson és a bíró egy Soros György által finanszírozott szervezet tiszteletbeli elnöke volt, akinek a Soros-féle egyetemen van állása.

Kapcsolódó Cikkek