EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Életmód

Filléres bakancslista

Nem kell kilométer-számláló és nem kell elköltenünk az egész havi fizetésünket sem ahhoz, hogy a hétköznapokban turistáskodjunk. Összegyűjtöttünk néhány jó tippet.

Menjünk hajóval dolgozni (Fotó: Máté Krisztián)

Kezdjük a hetet hajózással


A reggeli tömegközlekedést ritkán szoktuk élvezni, de mennyivel stílusosabb lenne, ha sokkal szórakoztatóbb lenne az utazás – például hajóval! Idén tavasszal akár végigutazhatjuk hajóval a Duna budapesti szakaszát, ráadásul BKK-bérlettel nem is kell fizetnünk érte. Vegyünk egy kávét, üljünk ki a hajó teraszára és élvezzük a kilátást. Felejthetetlen napkezdés lesz!

Fedezzük fel a nevezetességeket Fotó:Mészáros Diána

Legyünk turisták a saját városunkban


Nap mint nap elmegyünk városunk nevezetességei mellett, anélkül, hogy egy pillantást is vetnénk rájuk, aztán ha elutazunk valahova, egyből szorgos turistává vállunk? Kapjunk fel egy hátizsákot, és ismerjük meg a városunkat: nézzünk ki magunknak kiállításokat, keressük meg a történelmileg fontos helyeket, és emeljük fel a fejünket, szemléljük meg a házak homlokzatát, díszítését.

 

Piknikezni szinte bárhol lehet  Fotó: Csudai Sándor

Piknikezzünk a szabadban

Keressünk egy szimpatikus parkot vagy egy város közeli erdőt. Pakoljunk tele egy piknikkosarat szendvicsekkel és málnaszörppel, tegyünk mellé egy labdát, pokrócot és irány a szabadba!

Biciklivel is bejárhatjuk a várost (Fotó: Keresztesi Balázs)

Barangoljunk bringával

Ha nem szokott kerékpárral járni, akkor azért, ha szokott, akkor meg azért pattanjon nyeregbe, és fedezze fel a belvárost két keréken.

A panorámát érdemes megörökíteni  Fotó: Mészáros Diána

Fotózzunk a legmagasabb pontról

Tudja, hol van a város legmagasabb pontja? Nem kell eljutni a Mount Everestig, hogy bámulatos panorámaképeket csináljunk. Egyik kellemes tavaszi hétvégén keressük meg városunk legmagasabb pontját, készítsünk képet felülnézetből és töltsük fel az Instagramra. A #folyoamiosszekot #dunairegatta taggel címkézett képekkel akár még hírnévre is szert tehetünk!

Kapcsolódó Cikkek

 • A házi kenyér a legfinomabb

  A házi kenyér a legfinomabb

  Nagyanyáink, dédanyáink otthon sütötték a kenyeret, és bizony komoly munka volt a dagasztás, a kelesztés és a ropogósra sütés. A sütéshez már előző nap felkészültek, de másnap kora reggel 4-5 órakor kezdődött az igazi munka, hogy délre elkészüljön a friss kenyér, ami minősítette a háziasszonyt.

 • Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Olyan rákkeltő anyagot mért határérték feletti mennyiségben a kínai Flying Tiger őrölt gyömbértermékében a NÉBIH, amely az emberi örökítőanyagon keresztül a születendő gyermekeknél súlyos mutációt okozhat, ezért figyelmeztetnek: aki ilyet vett, ne fogyassza el.

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.