2018. november 13., kedd
Szilvia

Életmód

Filléres bakancslista

Nem kell kilométer-számláló és nem kell elköltenünk az egész havi fizetésünket sem ahhoz, hogy a hétköznapokban turistáskodjunk. Összegyűjtöttünk néhány jó tippet.

Menjünk hajóval dolgozni (Fotó: Máté Krisztián)

Kezdjük a hetet hajózással


A reggeli tömegközlekedést ritkán szoktuk élvezni, de mennyivel stílusosabb lenne, ha sokkal szórakoztatóbb lenne az utazás – például hajóval! Idén tavasszal akár végigutazhatjuk hajóval a Duna budapesti szakaszát, ráadásul BKK-bérlettel nem is kell fizetnünk érte. Vegyünk egy kávét, üljünk ki a hajó teraszára és élvezzük a kilátást. Felejthetetlen napkezdés lesz!

Fedezzük fel a nevezetességeket Fotó:Mészáros Diána

Legyünk turisták a saját városunkban


Nap mint nap elmegyünk városunk nevezetességei mellett, anélkül, hogy egy pillantást is vetnénk rájuk, aztán ha elutazunk valahova, egyből szorgos turistává vállunk? Kapjunk fel egy hátizsákot, és ismerjük meg a városunkat: nézzünk ki magunknak kiállításokat, keressük meg a történelmileg fontos helyeket, és emeljük fel a fejünket, szemléljük meg a házak homlokzatát, díszítését.

 

Piknikezni szinte bárhol lehet  Fotó: Csudai Sándor

Piknikezzünk a szabadban

Keressünk egy szimpatikus parkot vagy egy város közeli erdőt. Pakoljunk tele egy piknikkosarat szendvicsekkel és málnaszörppel, tegyünk mellé egy labdát, pokrócot és irány a szabadba!

Biciklivel is bejárhatjuk a várost (Fotó: Keresztesi Balázs)

Barangoljunk bringával

Ha nem szokott kerékpárral járni, akkor azért, ha szokott, akkor meg azért pattanjon nyeregbe, és fedezze fel a belvárost két keréken.

A panorámát érdemes megörökíteni  Fotó: Mészáros Diána

Fotózzunk a legmagasabb pontról

Tudja, hol van a város legmagasabb pontja? Nem kell eljutni a Mount Everestig, hogy bámulatos panorámaképeket csináljunk. Egyik kellemes tavaszi hétvégén keressük meg városunk legmagasabb pontját, készítsünk képet felülnézetből és töltsük fel az Instagramra. A #folyoamiosszekot #dunairegatta taggel címkézett képekkel akár még hírnévre is szert tehetünk!

Kapcsolódó Cikkek