2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Érd

Föld napja a Főtéren

Elsősorban gyerekeket várt a szervező ÖTHÉT Egyesület a Föld napja idei rendezvényeire, de az érdeklődő családok látogatására is számítottak, számukra a Magyar Földrajzi Múzeum kínált programokat.

Az Összefogás Tisztább Humánusabb Élhetőbb Településért – ismertebb nevén ÖTHÉT – Egyesület ismét megünnepelte a Föld napját a város Főterén, ezúttal hetedik alkalommal.


Bada Zoltán főszervező: Ezúttal öko-akadályversennyel vártuk a fiatalokat

Mint Bada Zoltán, az ÖTHÉT Pest megyei elnöke elmondta: a korábban szelektív hulladékgyűjtés köré szervezett road show-k helyett ezúttal öko-akadályversennyel várták a fiatalokat.

Megjelent a gyerekek kedvence, Pingvin Pityu is, és nem hiányozhatott Csepp Manó sem, felhívva a figyelmet a takarékos vízfogyasztásra

A vetélkedésen elsősorban a tudatos vásárlás és az energiafelhasználás kapott szerepet.

Csaknem valamennyi érdi óvodából és általános iskolából érkeztek résztvevők

Tízfős csapatok érkeztek óvodákból, iskolák alsó és felső tagozatából, összesen több százan.

A lengőteke is PET-palackokból készült

Az egyes állomásokon változatos feladatok várták a gyerekeket Fotók: Boros Sándor

Mindegyik kategóriából az első három helyezett csapatot jutalmazták, akiknek tíz állomást kellett végigjárniuk. A legjobbak érmeket, kupát és emléklapot kaptak.

A Magyar Földrajzi Múzeum második alkalommal rendezett családi programokat a Föld napja tiszteletére. Mint Mácsay Anetta, a múzeum igazgatóhelyettese elmondta: a délutáni program során a gyerekek egyebek mellett kézműves foglalkozásokon vehettek részt, a szülők pedig megtudhatták, hogyan hat a klímaváltozás a növényvilágra és általában életmódunk miként befolyásolhatja bolygónk életét. Sok látogatót érdekelt a Szeméttelepi mesék – mentett kincsek a múzeum gyűjteményében című program is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.