2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Pécs

Futócipőt húznak a gyerekorvosok

Nagy fába vágta a fejszéjét tizenkét pécsi gyerekorvos. Úgy döntöttek, körbefutják a Balatont, hogy az akcióval beteg gyerekeken segítsenek.

A pécsi orvosok az Ultrabalaton elnevezésű futóversenyen indulnak. A több mint kétszáz kilométeres táv teljesítésével egy speciális berendezésre gyűjtenek a pécsi gyerekklinika számára, amivel megkönnyíthetik a szurik beadását.

– Ez az eszköz speciális fénytechnikával meg tudja világítani a kicsik kezét, az ereiket, így mi, orvosok azonnal látjuk, hogy pontosan hova kell az injekciós tűt bökni – mondta Laufer Zsófia, aki az egyik ötletgazdája a különleges gyűjtésnek.


A gyógyításért is futnak a pécsi orvosok

– A futással szeretnénk támogatókra szert tenni, hogy meg tudjuk vásárolni a berendezést. Meghirdettük a Fogadj örökbe néhány kilométert! akciónkat, aminek az a lényege, hogy mi futunk, a támogatók pedig adományokat küldhetnek minden egyes kilométerre – tette hozzá a gyermekorvos.

A Balaton körüli futást egyébként egyéniben és csapatban is lehet teljesíteni. A verseny május végén lesz, addig várják a felajánlásokat. Az eseményről és a felajánlásokról bővebben a kezdeményezés közösségi oldalán lehet olvasni.

Kapcsolódó Cikkek