EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Pécs

Futócipőt húznak a gyerekorvosok

Nagy fába vágta a fejszéjét tizenkét pécsi gyerekorvos. Úgy döntöttek, körbefutják a Balatont, hogy az akcióval beteg gyerekeken segítsenek.

A pécsi orvosok az Ultrabalaton elnevezésű futóversenyen indulnak. A több mint kétszáz kilométeres táv teljesítésével egy speciális berendezésre gyűjtenek a pécsi gyerekklinika számára, amivel megkönnyíthetik a szurik beadását.

– Ez az eszköz speciális fénytechnikával meg tudja világítani a kicsik kezét, az ereiket, így mi, orvosok azonnal látjuk, hogy pontosan hova kell az injekciós tűt bökni – mondta Laufer Zsófia, aki az egyik ötletgazdája a különleges gyűjtésnek.


A gyógyításért is futnak a pécsi orvosok

– A futással szeretnénk támogatókra szert tenni, hogy meg tudjuk vásárolni a berendezést. Meghirdettük a Fogadj örökbe néhány kilométert! akciónkat, aminek az a lényege, hogy mi futunk, a támogatók pedig adományokat küldhetnek minden egyes kilométerre – tette hozzá a gyermekorvos.

A Balaton körüli futást egyébként egyéniben és csapatban is lehet teljesíteni. A verseny május végén lesz, addig várják a felajánlásokat. Az eseményről és a felajánlásokról bővebben a kezdeményezés közösségi oldalán lehet olvasni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.