2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Pécs

Futócipőt húznak a gyerekorvosok

Nagy fába vágta a fejszéjét tizenkét pécsi gyerekorvos. Úgy döntöttek, körbefutják a Balatont, hogy az akcióval beteg gyerekeken segítsenek.

A pécsi orvosok az Ultrabalaton elnevezésű futóversenyen indulnak. A több mint kétszáz kilométeres táv teljesítésével egy speciális berendezésre gyűjtenek a pécsi gyerekklinika számára, amivel megkönnyíthetik a szurik beadását.

– Ez az eszköz speciális fénytechnikával meg tudja világítani a kicsik kezét, az ereiket, így mi, orvosok azonnal látjuk, hogy pontosan hova kell az injekciós tűt bökni – mondta Laufer Zsófia, aki az egyik ötletgazdája a különleges gyűjtésnek.


A gyógyításért is futnak a pécsi orvosok

– A futással szeretnénk támogatókra szert tenni, hogy meg tudjuk vásárolni a berendezést. Meghirdettük a Fogadj örökbe néhány kilométert! akciónkat, aminek az a lényege, hogy mi futunk, a támogatók pedig adományokat küldhetnek minden egyes kilométerre – tette hozzá a gyermekorvos.

A Balaton körüli futást egyébként egyéniben és csapatban is lehet teljesíteni. A verseny május végén lesz, addig várják a felajánlásokat. Az eseményről és a felajánlásokról bővebben a kezdeményezés közösségi oldalán lehet olvasni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.