EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb Békéscsaba

Gábor a közös hangot keresi

Boér Gábor és a Békéscsaba 1912 Előre kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza, hiszen annak idején ő is ennél a klubnál kezdett el játszani, majd mint edző tavaly tért vissza az NB III-as csapathoz. A közelmúltban pedig ő lett az Előre első csapatának vezetőedzője.

Labdarúgóként nehézségekkel teli pályafutása volt: utánpótláskorú játékosként Békéscsabán focizott, később az Újpesthez igazolt – előbb a tartalékban, majd az NB I-es felnőtt csapatban játszott. Nagyon fiatalon, már 18 évesen bekerülhetett egy első osztályú gárdába. Külföldön is kipróbálhatta magát, Izraelben és Szingapúrban is lehetőséget kapott. Végül egy térdsérülés miatt kellett abbahagynia a profi játékot, viszont nem akart elbúcsúzni a focitól, ezért az edzői karrierjét építgette a következő években.


Aktív focistaként támadó szellemű játékos volt, ez meglátszik az edzői stílusán, munkáján is. Úgy véli, az, hogy több poszton is játszott, inkább előny, mint hátrány, hiszen egy olyan szakmai múltat ad, ami segít jobban megérteni a játékosok gondolkodásmódját, megtalálni köztük az összhangot.

Korábban is volt alkalma – már edzőként – együtt dolgozni az Előre első csapatával, amikor a korábbi vezetőedző, Zoran Spisljak egészségi állapota nem tette lehetővé, hogy a kispadról kövesse a csapatot. Pályaedzőként pedig tavaly nyár óta segítette a csapat munkáját. Boér Gábor úgy érzi, jó a kapcsolat közte és a focisták között, bár erről őket kellene inkább kérdeznünk. Fontosnak tartja, hogy meg tudják beszélni a felmerülő problémákat, hogy játékos és edző, illetve edző és edző között is megfelelő legyen a kommunikáció.


Boér Gábor Fotó: Békéscsaba 1912 Előre SE

Egyelőre az idény végéig szól Boér Gábor kinevezése, viszont sem a vezetőség, sem ő nem zárkózik el a folytatástól, ha minden a tervek szerint alakul. A vezetőedző pozíciója mellett más változások is történtek az edzői gárdában: Makra Zsolt lett az új pályaedző, de létrejött egy új poszt is, egy erőnléti edző is csatlakozott a stábhoz.

Boér Gábor feladatainak száma vezetőedzőként sem lett sokkal több, hiszen pályaedzőként is sokat segített az elődjének, viszont a felelőssége most nagyobb. Neki kell meghoznia azokat a döntéseket, amelyek nemcsak a csapat életét, a klubét is befolyásolhatják. Segédedzőként inkább az apró részletekre kellett figyelnie, míg most a teljes rendszert kell átlátnia. Szellemileg sokkal megterhelőbb ez a pozíció, ennek ellenére hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy 2017-ben gyermekkora klubjának vezetőedzője lehet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.