2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Garázda provokátorért tüntettek

Gulyás Márton baloldali aktivista szabadon bocsáásáért tüntettek kedd délután a Gyorskocsi utcában. A maroknyi csoport nekiment a rendőröknek. is. De ki is ez a Gulyás Márton, akit egyesek már-már forradalmárnak tartanak, mások szerint viszont egy provokátor?

Gulyás Márton, a Humán Platform aktivistája /Fotó: MTI – Mohai Balázs

Egy provokátor szabadon bocsátásáért tüntettek az ügyészség előtt emberek – írta a 888.hu. Gulyás Mártont hétfő éjszaka csoportosan elkövetett garázdaság miatt vette őrizetbe a rendőrség a Sándor-palotánál, mert társaival az elnöki rezidencia összefestékezésére készült.


A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben két személyt hallgatott ki csoportosan és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, valamint műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, és gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításukat tervezi. A nyomozó hatóság kiemeli: Gulyás a bűncselekményt próbára bocsátás próbaideje alatt követte el. Gulyást ugyanis korábban garázdaságért egy év próbára bocsátották.
A provokátor korábban a közösségi oldalán csapott össze az MSZP-s Szanyi Tiborral, akit „féregnek” nevezett. Máskor a vele egyet nem értőket munkatáborba küldte volna. 2014-ben egy DK-s tüntetésen nevezték Gyurcsány Ferenc hívei provokátornak, majd felpofozták és le is köpték. A mostani festékes akciója előtt pedig Dart Vadernek öltözve forgatott egy videót, aminek a végén egy trükkfelvétel segítségével a Fidesz Lendvay utcai székházát is „felrobbantják”.
Eközben a volt SZDSZ-es Magyar Bálint „forradalom általi kormánybuktatást” emlegetett a Soros-egyetem állítólagos bezárása kapcsán. Nemrég az Origo birtokába került az a levél, amelyet még 2005-ben írt Soros György. Ebben arra kérte Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnököt és Magyar Bálint oktatási minisztert, hogy úgy szabályozzák a magyar felsőoktatást, hogy az jó legyen az általa alapított CEU-nak.
– Azért aggódik mindenki, mert felültek annak a trükknek, amit Georgie bácsi (Soros György) előad most már több mint egy évtizede – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádiónak. Kiemelte: a CEU mindössze két irodából és egy titkárnőből áll és az Egyesült Államokban. Nincs hallgatója, nincs oktatója és oklevelet sem ad ki az USA-ban, tehát egy fantomegyetem.

További cikkek:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  A Liget Projektről is hazudott Karácsony

  Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

 • Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Négyes karambol miatt teljes útzár a 33-as főúton

  Összeütközött négy jármű a 33-as főúton Hortobágynál csütörtök délután, a balesetben ketten súlyosan megsérültek, az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.