EUR: 322,51 Ft
CHF: 282,46 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Extra

Gary Sinise amerikai színész-rendező csillagot kap Hollywoodban

Csillagot kap április közepén Gary Sinise, az Apollo-13 és A Mars mentőakció sztárja a hollywoodi Hírességek sétányán.

A 62 esztendős népszerű televíziós (Gyilkos elmék, CSI: New York-i helyszínelők), filmszínész és rendező a 2606. számú csillagot kapja a híres sétányon április 17-én.


Az Illinois államban született, angol, skót, francia, német és svéd ősöktől származó Gary Sinise a hetvenes évek közepén színházat alapított barátaival, amelyben színészként és színházi rendezőként kezdte pályafutását, majd tévésorozatokban is feltűnt.

Filmrendezőként a nyolcvanas években debütált, 1992-ben pedig megrendezte az Egerek és emberek című Steinbeck-adaptációt, amelyben John Malkovich-csal együtt játszott.

A Forrest Gump című filmben nyújtott alakításáért 1995-ben Oscar-díjra jelölték. A Truman című életrajzi dráma címszerepéért Golden Globe-díjat kapott 1996-ban. Két évvel később az Emmy-díjat is átvehette a legjobb férfi főszereplő kategóriában a George Wallace című filmért.

Legutóbb, 2015-ben a Stephen Lang forgatókönyvéből született Beyond Glory című, háborús hősökről szóló filmben szerepelt, előtte pedig az Amerika kapitány: A tél katonája című szuperhősfilmben működött közre narrátorként.

Kapcsolódó Cikkek