EUR: 322,64 Ft
CHF: 286,61 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Gary Sinise amerikai színész-rendező csillagot kap Hollywoodban

Csillagot kap április közepén Gary Sinise, az Apollo-13 és A Mars mentőakció sztárja a hollywoodi Hírességek sétányán.

A 62 esztendős népszerű televíziós (Gyilkos elmék, CSI: New York-i helyszínelők), filmszínész és rendező a 2606. számú csillagot kapja a híres sétányon április 17-én.


Az Illinois államban született, angol, skót, francia, német és svéd ősöktől származó Gary Sinise a hetvenes évek közepén színházat alapított barátaival, amelyben színészként és színházi rendezőként kezdte pályafutását, majd tévésorozatokban is feltűnt.

Filmrendezőként a nyolcvanas években debütált, 1992-ben pedig megrendezte az Egerek és emberek című Steinbeck-adaptációt, amelyben John Malkovich-csal együtt játszott.

A Forrest Gump című filmben nyújtott alakításáért 1995-ben Oscar-díjra jelölték. A Truman című életrajzi dráma címszerepéért Golden Globe-díjat kapott 1996-ban. Két évvel később az Emmy-díjat is átvehette a legjobb férfi főszereplő kategóriában a George Wallace című filmért.

Legutóbb, 2015-ben a Stephen Lang forgatókönyvéből született Beyond Glory című, háborús hősökről szóló filmben szerepelt, előtte pedig az Amerika kapitány: A tél katonája című szuperhősfilmben működött közre narrátorként.

Kapcsolódó Cikkek

 • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

 • Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.

 • Apa lett Jacko fogadott magyar fia

  Apa lett Jacko fogadott magyar fia

  Borzalmas tragédia után, apa lett Michael Jackson fogadott magyar fia, Farkas Tamás.  Felesége egészséges kisfiúnak adott életet, Tomika már két hónapos.