EUR: 322,76 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Dunaújváros

Gebei keletre nyitott

Nyitott pályán kezdett jégkorongozni, Kercsó Árpád is volt az edzője, vezetett meccset az A csoportos világbajnokságon, az orosz bázisú KHL-ben pedig a rájátszásban is fújja a sípot a dunaújvárosi Gebei Péter jégkorongbíró.

Hatéves korában kezdett jégkorongozni, idestova több mint harmincöt éve, napjainkban pedig a KHL-ben vezet meccseket Gebei Péter. A jégkorongbíró az akkor még nyitott dunaújvárosi jégpályán szerette meg a sportágat, amelyhez csaknem négy évtizede kötődik. Játékosként az „aranygenerációhoz” tartozott, Ladányi Balázs csapattársa volt, és megismerte a jégkorongos élet nehézségeit is.


18-19 évesen Fehérvárra igazoltam. Ott akkor kezdődött az a munka, aminek Dunaújvárosban addigra már beérni kezdett a gyümölcse. Nyolc évet töltöttem ott, majd visszatértem a dunaújvárosi csapatba. Már ebben az évben sikerült Magyar Kupát és magyar bajnokságot nyernünk. Nem sokkal később megszületett az idősebbik fiam, így kényszerűségből, keresetkiegészítésként éjjelente taxiztam, hiszen akkoriban nem kerestünk olyan nagy pénzeket. A családomat tartottam szem előtt akkor is, amikor úgy döntöttem, hogy abbahagyom a jégkorongot, és „civil” munkát vállaltam. Három év alatt üzemvezetővé váltam, ami az ottani jó csapatomnak is köszönhető. Nyolc évet töltöttem ott, amikor végül elváltak az útjaink. A polgári állásom mellett kezdtem játékvezetőként dolgozni, amikor Ausztriából kaptam felkérést, hogy az osztrák bajnokságban, az EBEL-ben vezessek meccseket mint hivatásos bíró. Ennek a munkának köszönhetően sikerült kijutnom az A csoportos világbajnokságra játékvezetőként mondta el Gebei Péter.

Gebei Péter

 

A világbajnokságon figyeltek fel teljesítményére a KHL, az orosz bázisú bajnokság illetékesei, akik szerződést ajánlottak a dunaújvárosi sípmesternek. Ő elfogadta az ajánlatot, és tavaly nyár végén már a világ egyik legerősebb sorozatában vezetett meccseket. A KHL a közelmúltban igencsak kibővítette mezőnyét, hiszen az orosz, kazah és lett együttesek mellett kínai, szlovák és horvát csapatok is részt vesznek a sorozatban.


Péterre méltán büszke a város. Nem csupán az alapszakaszban vezetett csaknem ötven meccset, de a rájátszásban is fújta a sípot. A dunaújvárosi játékvezető az első magyar bíró, aki az A csoportos világbajnokságon és a KHL-ben szerepel.  

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.