EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Gyerekekkel énekelt Jackie Chan Budapesten

Újabb világsztár látogatott Magyarországra vasárnap reggel a 63 éves Jackie Chan személyében. A kung-fu mozijairól ismert színész legújabb filmjét, a Kung fu jóga című alkotást kísérte el az Uránia Nemzeti Filmszínházba, ahol a mai napon kezdődött meg a Magyarországi Kínai Filmfesztivál. Az esemény megnyitóján a színész a barátságról és az összefogásról énekelt el egy megható dalt kínai nyelven, ázsiai és magyar származású gyerekekkel együtt.

Kínai filmfesztivál megnyitó Jackie Chan (Fotó: Máté Krisztián)

-Azt azért szeretném hozzáfűzni, hogy nem vagyok egy született énekes, de szeretek énekelni -viccelődött az Oscar-díjas sztár, majd egy-két mondatot elárult az új filmjéről is.


-A kínai és indiai kultúrát igyekeztünk elegyíteni ebben a moziban. Indiában ott a jóga, nálunk Kínában meg a kung-fu. A történet alapját egy valós, megtörtént esemény szolgálja, amit átalakítottunk. Célom, hogy a filmjeimmel évről-évre új történeteket találjuk ki és sikerüljön közelebb hozni önökhöz, magyarokhoz is ezt a világot – mondta a szupersztár.

Kínai filmfesztivál megnyitó Jackie Chan (Fotó: Máté Krisztián)

Az eseményen számos befolyásos kínai miniszter is tiszteletét tette, hazánkat Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere képviselte, aki nem győzte hangsúlyozni a két ország közötti barátság fontosságát, továbbá egy privát beszélgetés keretében megfejtette Jackie Chan filmjei sikerének a titkát is, akit csak Master Dragonnak nevezett a köszöntőjében.


-Az előbb Jackie Channel beszélgettünk arról, hogy mi a sikerének a titka az egész világban. Ő erre nem volt hajlandó válaszolni, de végül elfogadta tőlem azt a magyarázatot, miszerint a testnek vagyis a fizikumnak, a léleknek és a szellemnek az egysége teszi sikeressé a produkcióit, mert egyszerre van bennük a fantázia világa, a szellemnek a különlegessége és a fizikai jelenléte. Nem az erőszakot népszerűsíti, hanem a jónak a győzelmét az erőszak fölött. És tudják, az igazság az győzhet az erőszak felett -osztotta meg a közönséggel a miniszter, majd a kínai-magyar barátság jövőjére is kitért.

Kínai filmfesztivál megnyitó Jackie Chan (Fotó: Máté Krisztián)

-Nyugatról nézve mi vagyunk legkeletibb nyugatiak, keletről nézve meg mi vagyunk a legnyugatibb keletiek. Egy híres írónk egyszer azt mondta, hogy az a magyarok feladata, hogy mindig nyugat felé tartsanak, de soha se felejtsék el, hogy keletről jönnek. Kína egy hatalmas ország, hatalmas gazdaság és hatalmas erő, Magyarország egy kicsit ország, egy erősödő gazdaság és egy hatalmas kultúra. Kis országunknak természetesen szüksége van nagy barátokra, bízom benne, hogy egy nagy országnak is szüksége van kicsi, de hűséges barátokra- összegezte gondolatait Balog Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő egykori énekesnője, a tavaly elhunyt Dolores O’Riordan halálának évfordulóján a The Cranberries ír zenekar, amely áprilisban dobja piacra következő albumát, majd véglegesen feloszlik.

 • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

 • Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.