EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Egyéb X.kerület XIX.kerület

Gyermekek nyaralására lehet pályázni

Kétszáz kőbányai és kispesti gyermek nyaralását támogatja másfél millió forinttal György István, Budapest kormánymegbízottja a tavaly decemberi jótékonysági koncertjén összegyűlt felajánlásoknak köszönhetően. Gyermekenként maximálisan 15 ezer forintos támogatás nyerhető el.

Az összesen hárommillió forintnyi adományból száz kőbányai és száz kispesti gyerek nyaralását támogatják, így fejenként 15 ezer forintot igényelhetnek 7 és 12 év közötti gyermekeik nyaralásához azok a családok, amelyek bejelentett állandó kőbányai, illetve kispesti lakcímmel rendelkeznek és a családban az egy főre jutó bruttó jövedelem nem haladja meg a minimálbért, azaz a 127 ezer 500 forintot. Előnyt élveznek a gyermeket egyedül nevelő szülők, a fogyatékkal élő, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családok, valamint a helyi iskolákba járók. Az április 30-ig leadható pályázatokon azt is meg kell jelölni, hogy milyen táborban szeretnének részt venni a gyermekek. A kiírást és a jelentkezési lapot megtalálják a kobanya.hu oldalon.

Az elmúlt hat évben összesen 15 millió forint adomány gyűlt össze a György István, Póka Egon és zenésztársaik jótékonysági koncertjein, amelyből beteg és hátrányos helyzetű gyerekeket és időseket is támogattak már.

– Először tavaly támogattuk gyerekek nyaralását. Amikor átadtuk nekik az adományokat, a rengeteg csillogó szempárt és mosolyt látva rögtön elhatároztuk, hogy idén is gyerekek táborozását szeretnénk segíteni – mondta György István. Hangsúlyozta, nagy öröm, hogy a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően idén a tavalyinál is nagyobb összeggel támogathatják a családokat abban, hogy gyerekeik újabb élményekkel gazdagodhassanak a szünidő alatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.