EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Győr

Győr csak nyer az olajgyári kémény hasznosításával

Az olajgyári kéménynek és környezetének hasznosítására írt ki pályázatot a Széchenyi István Egyetem épülettervezési tanszéke és a Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara. Tíz pályázat érkezett, ebből hármat díjazott a zsűri.

A bírálóbizottság még április elején döntött, az eredményeket pedig nemrég ismertették az Építész Műteremházban.


Az olajgyári kéménynek és környezetének hasznosítására írtak ki pályázatot
Fotó: O. Jakócs Péter

Első díjban és 200 ezer forintos pénzdíjban részesült a 3-as pályamű, amelyet Cseh András, Csikár Ottó, Frühwald Evelin, Pócza Krisztina, Rendi András Mihály, Victor Pérez Sanchez és Virginia Martinez Navarro jegyez. Pályázatukról a zsűri úgy vélekedett, hogy ez a terv adja a legelőremutatóbb koncepciót a városi lakásforma megújítására. Kellően sűrű, ám nem magas és nem lakótelepszerű a beépítési javaslat. Egyszerre ad ökológiailag alaposan végiggondolt megoldást és a régi gyárra emlékeztető formákat. Az olajgyári kéményt ez a terv illeszti a legszervesebb módon a beépítési koncepcióba. A második helyezett csapat 150 ezer, a 3. pedig 100 ezer forintos pénzdíjban részesült.

A győztes csapat
Fotó: O. Jakócs Péter

Révi Zsolt városi főépítész a díjátadáson úgy fogalmazott: egytől egyig kimagasló mind a tíz pályázat. Izgalmas „étlapot” készítettek a városnak a pályázók, és bármelyik valósul meg, Győr nyer vele.

– A zsűri díjazott, az élet pedig majd dönt, melyik valósul meg – hangsúlyozta a főépítész, aki szerint a pályázatok még nincsenek beárazva, így nem tudhatjuk, a piac hogyan viszonyul hozzájuk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.