2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Győr

Győriekkel a pályán jutott ki az Eb-re a magyar válogatott

Tizenegy év szünet után újra kijutott a magyar U17-es labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra. A mieink egy vereséggel és két győzelemmel vívták ki a szereplés jogát, amelyből két győri labdarúgó, Kovács Krisztián és Mocsi Attila is kivette a részét.

Kovács Krisztián az ETO-ban középpályás, a válogatottban védő: mindenhol jó teljesítmény nyújt
Fotó: eto.hu

– Leírhatatlan érzések kavarognak bennem, nagyon boldog vagyok, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra – kezdte Kovács Krisztián, a Győri ETO FC játékosa. – Szinte fel sem fogtam még. Igazi csapatmunkával sikerült ideig eljutnunk. Az első, Izrael elleni vereség után fel kellett állnunk a padlóról. Kaptunk egy jó nagy szidást is utána, de megérdemeltük és kellett is. Talán ennek is köszönhetően jöttünk helyre. Ezt követően külön is összeültünk a játékostársakkal és átbeszéltük mi is a dolgokat és azt, mit kell máshogy csinálni.


– Ez is kellett ahhoz, hogy utána Oroszország és Norvégia ellen nyerni tudjunk. Előbbi meccsen egy szöglet után kaptunk gólt, újra fel kellett ébredni. Szerencsére jött Szoboszlai két gyönyörű gólja, ami megváltoztatott mindent. A norvégok ellen pedig a találkozó legvégén sikerült a győzelem kiharcolása. Nagy koncentráció kellett mindehhez, ám szerintem ez az erő alapjában véve mindenkiben megvan, csak nem minden esetben tud előjönni – folytatta a zöld-fehérek futballistája.

– Győrben igazából középpályást játszom, csak a válogatottban kerültem védő pozícióba – tette hozzá Krisztián. – Bár tetszik ez a poszt is, jól érzem magam a védőfalban. Mocsi Attila mellett jó és könnyű játszani, hiszen jól ismerjük egymást. A meccs után kaptunk egy nagyjából kéthetes pihenőt, aztán megkezdjük a kemény munkát és rendesen felkészülünk az Eb-re. A folytatásban is így kell tovább menetelni, ilyen erővel és akkor minden rendben lesz – zárta a lelkes és tehetséges fiatal sportoló.


A magyar U17-es labdarúgó-válogatott csoportelsőként jutott ki a májusi horvátországi kontinensviadalra, ahol remélhetőleg újra pályára léphetnek a győri labdarúgók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.