2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Hódmezővásárhely

Ha bottal jársz, tovább élsz!

A Zöldlépés Nordic Walking Egyesület az EVP támogatásával egy ingyenes foglalkozást biztosított azoknak, akik meg akartak ismerkedni a nordoc walkinggal, ezzel a bot köré épülő sporttal. Hódmezővásárhelyen az Európa Parkban a kellemes tavaszi napsütés, a zöld környezet és a mozgás hívogató szava egy remek délutáni foglalkozásra csábította az érdeklődőket március utolsó napján.

Az év első Botkóstolójára sokan kilátogattak az Európa Parkba

A Botkóstolót már több alkalommal megrendezték, és egyre többen kíváncsiak rá, hogyan is lehet bottal sétálni. Nem is gondolnánk, de ezt a sportot űzhetik kismamák, túlsúlyosak, szív- és cukorbetegek, valamint idősebbek is, de a fiatalok kondíciójának szinten tartására sem utolsó foglalkozás.


A Zöldlépés Nordic Walking Egyesület már nyolc éve népszerűsíti ezt a kifejezetten puritán sportot. Két speciális boton kívül semmi másra nincs szükség, hogy űzhessük. A helyes technika elsajátításával az izmok 90 százalékát meg lehet mozgatni, számos belgyógyászati problémára orvosság lehet, növeli az állóképességet és zsírt is lehet vele égetni.

Minden tagunkat átmozgatja a nordic walking

Egyre többen választják ezt a mozgásformát szabadidős időtöltésnek, ugyanis megkapják a jó társaságot és a mozgás kedvező hatásait is. Aki ráérzett a nordic walking ízére, vagy szívesen kipróbálná, az kedden és pénteken az Európa Parkban, a Kertvárosban csatlakozhat a csoporthoz este hattól. Az EVP következő programja egy 60 kilométeres kerékpártúra lesz április 22-én.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.