2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Hódmezővásárhely

Ha bottal jársz, tovább élsz!

A Zöldlépés Nordic Walking Egyesület az EVP támogatásával egy ingyenes foglalkozást biztosított azoknak, akik meg akartak ismerkedni a nordoc walkinggal, ezzel a bot köré épülő sporttal. Hódmezővásárhelyen az Európa Parkban a kellemes tavaszi napsütés, a zöld környezet és a mozgás hívogató szava egy remek délutáni foglalkozásra csábította az érdeklődőket március utolsó napján.

Az év első Botkóstolójára sokan kilátogattak az Európa Parkba

A Botkóstolót már több alkalommal megrendezték, és egyre többen kíváncsiak rá, hogyan is lehet bottal sétálni. Nem is gondolnánk, de ezt a sportot űzhetik kismamák, túlsúlyosak, szív- és cukorbetegek, valamint idősebbek is, de a fiatalok kondíciójának szinten tartására sem utolsó foglalkozás.


A Zöldlépés Nordic Walking Egyesület már nyolc éve népszerűsíti ezt a kifejezetten puritán sportot. Két speciális boton kívül semmi másra nincs szükség, hogy űzhessük. A helyes technika elsajátításával az izmok 90 százalékát meg lehet mozgatni, számos belgyógyászati problémára orvosság lehet, növeli az állóképességet és zsírt is lehet vele égetni.

Minden tagunkat átmozgatja a nordic walking

Egyre többen választják ezt a mozgásformát szabadidős időtöltésnek, ugyanis megkapják a jó társaságot és a mozgás kedvező hatásait is. Aki ráérzett a nordic walking ízére, vagy szívesen kipróbálná, az kedden és pénteken az Európa Parkban, a Kertvárosban csatlakozhat a csoporthoz este hattól. Az EVP következő programja egy 60 kilométeres kerékpártúra lesz április 22-én.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.