EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Hódmezővásárhely

Ha bottal jársz, tovább élsz!

A Zöldlépés Nordic Walking Egyesület az EVP támogatásával egy ingyenes foglalkozást biztosított azoknak, akik meg akartak ismerkedni a nordoc walkinggal, ezzel a bot köré épülő sporttal. Hódmezővásárhelyen az Európa Parkban a kellemes tavaszi napsütés, a zöld környezet és a mozgás hívogató szava egy remek délutáni foglalkozásra csábította az érdeklődőket március utolsó napján.

Az év első Botkóstolójára sokan kilátogattak az Európa Parkba

A Botkóstolót már több alkalommal megrendezték, és egyre többen kíváncsiak rá, hogyan is lehet bottal sétálni. Nem is gondolnánk, de ezt a sportot űzhetik kismamák, túlsúlyosak, szív- és cukorbetegek, valamint idősebbek is, de a fiatalok kondíciójának szinten tartására sem utolsó foglalkozás.


A Zöldlépés Nordic Walking Egyesület már nyolc éve népszerűsíti ezt a kifejezetten puritán sportot. Két speciális boton kívül semmi másra nincs szükség, hogy űzhessük. A helyes technika elsajátításával az izmok 90 százalékát meg lehet mozgatni, számos belgyógyászati problémára orvosság lehet, növeli az állóképességet és zsírt is lehet vele égetni.

Minden tagunkat átmozgatja a nordic walking

Egyre többen választják ezt a mozgásformát szabadidős időtöltésnek, ugyanis megkapják a jó társaságot és a mozgás kedvező hatásait is. Aki ráérzett a nordic walking ízére, vagy szívesen kipróbálná, az kedden és pénteken az Európa Parkban, a Kertvárosban csatlakozhat a csoporthoz este hattól. Az EVP következő programja egy 60 kilométeres kerékpártúra lesz április 22-én.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.