EUR: 322,79 Ft
CHF: 285,79 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Szekszárd

Hadihajósok gyakoroltak

A Magyar Honvédség hadikikötőjétől a szekszárdi Duna-hídig még csak gyakorlás, visszafelé már vizsgáztatás folyt a Dunaújváros nevű AM–31-es aknamentesítő hajón. Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Hadihajós Alosztályának leendő hadihajósait ilyenkor, tavasszal teszik próbára a tapasztalt tisztek – számolt be a honvedelem.hu.

Dr. Daruka Norbert százados elmondta: ilyenkor folyamfelderítést végeznek, megnézik a kikötésre alkalmas területeket, az elsüllyedt hajókat, és mindenről naplóbejegyzés készül, ami éles helyzetben megkönnyíti a munkájukat. A hajósoknak számos riadót is végig kellett csinálniuk és bebizonyítani a feletteseiknek, hogy ha elhangzik az „Ember a vízben!”, mindenki tudja, mi a teendője.

Fotó: Balogh Zoltán őrvezető, honvedelem.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.