EUR: 322,42 Ft
CHF: 284,45 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Hódmezővásárhely

Hamarosan felbolydul a belváros

Hódmezővásárhely környékén a 47-es északi elkerülőjének építése miatt már megszokhatták a közlekedők az útlezárásokat, korlátozásokat. A Tram Train építése miatt azonban a belváros is hamarosan felbolydul.

Jelenleg is folynak kisebb közműkiváltások az Ady és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában

Jelenleg a városból Szeged, Szentes, Székkutas, Mártély felé kilépők forgalomkorlátozással, útszűkületekkel találkozhatnak az északi elkerülő építése miatt. Ez a kivitelezés várható (2018. májusi) befejezéséig tart. A város belterületének közlekedési rendjét pedig a Tram Train építése fogja alapvetően befolyásolni.


Az Alföldvíz munkatársai végzik a vezetékek kicserélését a Bajcsyn

Az elkövetkezendő időszakban a közműkiváltás fog zajlani, vagyis az a része a beruházásnak, amikor is a meglévő gáz-, víz-, szennyvíz-, informatikai vezetékeket a leendő villamossínekhez alakítják. Ez azzal is jár sok esetben, hogy kicserélik a csöveket, vezetékeket, vagyis korszerűsítés is történik.

A Tram Train Kálvin téri megállójának látványterve

A közműkiváltás három ütemben fog megvalósulni. Május 8-tól június 14-ig tart várhatóan az első szakasz. Ennek legfontosabb eleme, hogy teljes útzár lesz érvényben az Andrássy úton (az Emlékpont és a Kálvin téri körforgalom közötti szakaszon), vagyis a 47-es átmenő forgalmát teljesen átirányítják az ipari elkerülő út – Síp utca – Bajcsy-Zsiliszky Endre utca – Kálvin tér irányba. Erre azért van szükség, mert egyszerre öt közműkiváltó fog itt dolgozni. A helyi és helyközi buszjáratok behajthatnak erre a szakaszra, illetve biztosítják az itt lakók és a vállalkozások tulajdonosainak a bejutást, áruszállítást.


Így fog kinézni a Tram Train Ady Endre utcában lévő megállója

Június 15. és július 9. között valósul meg a második ütem, amikor már az Andrássyn fél pályán egy irányban megindulhat a forgalom. Az átmenő forgalom Szeged és Békéscsaba között a fent említett terelőúton megy továbbra is, míg az Orosháza–Szeged irányú forgalom visszaállhat a megszokott, Kutasi út – Kálvin János tér – Andrássy út – Kaszap utca menetrendbe. Viszont felbontják az Andrássy út belváros felőli részét a Virág utcától a Kossuth térig, illetve a Szőnyi utcának a Kossuth tér felőli végét. A Bajcsy-Zsilinszky Endre utcán fél pályán haladhat majd ekkor a forgalom. A Hősök terénél, az Ady Endre utcai körforgalomnál lesznek munkálatok, de útlezárással járó munkavégzés csak hétvégén lehet itt.

Megállóterv – Hősök tere

A harmadik szakaszban, azaz július 10. és július 30. között az Andrássy úton már mindkét irányban haladhat a forgalom. Várhatóan a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca lesz teljesen lezárva (ez még tárgyalás alatt van). A Hősök terénél, az Ady Endre utcai, valamint a Szőnyi utcai körforgalomnál további munkálatok lesznek, de komolyabbak továbbra is csak hétvégén lehetnek ennél a résznél.

Az önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosokat, milyen útszakaszokat érintenek a munkálatok, merre lehet kerülni. A város honlapján, illetve a Promenad.hu-n, valamint a Rádió 7-ben is lehet majd minderről informálódni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.