2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Békéscsaba

Hamupipőke-történettel zárul az évad

Ismét új, bár az évad utolsó bemutatójára készül a Jókai Színház. Az üvegcipőt a józsefvárosi Hamupipőkeként emlegetik, a jóság, a tisztaság és az áhítat játéka.

A darabot Molnár Ferenc írta 1924-ben, az ihletet valószínűleg a szerző második házassága adta, ugyanis feleségül vette Fedák Sárit, a kor népszerű színésznőjét, de már a házasság előtt más nőbe lett szerelmes: Darvas Lilibe, aki szintén színésznő, és a vígszínházi bemutatón Irmát, a cselédlányt játszotta.


A szerző saját életéből vette a mű meghatározó szereplőit, hiszen Fedák Sári megfelelője Adél, a környék korosodó, köztiszteletben álló, szerény vagyonnal rendelkező panziótulajdonosa, Darvas Lilié pedig Irma, az álmodozó, rongyos kis cselédlány. Ő maga Sipos Lajosként, idősödő bútortervező rajzolóként jelenik meg a darabban.

Fotó: Jókai Színház
Az évad utolsó bemutatójára készül a Jókai Színház. Czitor Attila (középen) és Földesi Ágnes (jobbra) főszerepet játszik a darabban.

 

Molnár Ferenc remekműve a XX. század elején játszódik, Sipos Lajos műbútorasztalos és egy cseléd, Szabó Irma minden akadályt elsöprő szerelmének megható története. Költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át a fordulatos vígjátékot. A bolondos Irma, vagyis a józsefvárosi Hamupipőke álomvilágban él, amelyben csak Sipos úr létezik, akinek a csitri mindent elnéz, cserébe a reményért, hogy egyszer kölcsönös lesz a szerelem.

A darabot Tege Antal rendezi, a főbb szerepekben Bartus Gyulát, Nagy Erikát, Földesi Ágnest, Czitor Attilát és Komáromi Anettet láthatja a közönség. A bemutató a tervek szerint május 12-én lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.