EUR: 322,44 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Békéscsaba

Hamupipőke-történettel zárul az évad

Ismét új, bár az évad utolsó bemutatójára készül a Jókai Színház. Az üvegcipőt a józsefvárosi Hamupipőkeként emlegetik, a jóság, a tisztaság és az áhítat játéka.

A darabot Molnár Ferenc írta 1924-ben, az ihletet valószínűleg a szerző második házassága adta, ugyanis feleségül vette Fedák Sárit, a kor népszerű színésznőjét, de már a házasság előtt más nőbe lett szerelmes: Darvas Lilibe, aki szintén színésznő, és a vígszínházi bemutatón Irmát, a cselédlányt játszotta.


A szerző saját életéből vette a mű meghatározó szereplőit, hiszen Fedák Sári megfelelője Adél, a környék korosodó, köztiszteletben álló, szerény vagyonnal rendelkező panziótulajdonosa, Darvas Lilié pedig Irma, az álmodozó, rongyos kis cselédlány. Ő maga Sipos Lajosként, idősödő bútortervező rajzolóként jelenik meg a darabban.

Fotó: Jókai Színház
Az évad utolsó bemutatójára készül a Jókai Színház. Czitor Attila (középen) és Földesi Ágnes (jobbra) főszerepet játszik a darabban.

 

Molnár Ferenc remekműve a XX. század elején játszódik, Sipos Lajos műbútorasztalos és egy cseléd, Szabó Irma minden akadályt elsöprő szerelmének megható története. Költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át a fordulatos vígjátékot. A bolondos Irma, vagyis a józsefvárosi Hamupipőke álomvilágban él, amelyben csak Sipos úr létezik, akinek a csitri mindent elnéz, cserébe a reményért, hogy egyszer kölcsönös lesz a szerelem.

A darabot Tege Antal rendezi, a főbb szerepekben Bartus Gyulát, Nagy Erikát, Földesi Ágnest, Czitor Attilát és Komáromi Anettet láthatja a közönség. A bemutató a tervek szerint május 12-én lesz.

Kapcsolódó Cikkek