2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb IX.kerület

Hangszeradomány a zeneiskolának

A Tehetség Napja tiszteletére tartott hangversenyen a növendékek, szülők és a tantestület előtt ünnepélyesen adta át Bácskai János polgármester az önkormányzati támogatásból megvásárolt új hangszereket az Ádám Jenő Zeneiskola tanulóinak.

Mint az önkormányzat beszámolójából kiderül, az intézmény adományának értéke eléri a hatmillió forintot, amelynek segítségével több értékes hangszerrel sikerül gazdagítani a zeneiskola hangszerállományát. Kokas Ferenc, az iskola igazgatója elmondta: 2011 óta vezeti az intézményt, és az eltelt években rengeteg segítséget kaptak a kerület önkormányzatától. Többek között tavaly sikerült a mesterkurzust nemzetközi szintűvé emelni, aminek következtében Ferencváros határon túli magyarlakta testvérvárosaiból is el tudtak jönni diákok és tanárok a mesterkurzusra. Kokas Ferenc büszkén jelentette be, hogy a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola a napokban megkapta az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.


Az adomány értéke eléri a 6 millió forintot (fotó:ferencvaros.hu)

Az átadás során dr. Bácskai János polgármester kiemelte, a zeneiskolának igen fontos szerepe van abban, hogy a zenei műveltséget kifejlessze a gyermekekben. Egyúttal megköszönte a tanároknak és a szülőknek a kitartást, és azt kívánta, hogy minél többen minél többször játszhassanak a hangszereken a 700 tanítvánnyal büszkélkedő intézményben.
Az ünnepélyes hangszerátadás után az Ádám Jenő Zeneiskola ifjú növendékeinek és tanárainak koncertje zárta a Bartók Béla születésnapjához kötődő tehetségnapot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.