2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb IX.kerület

Hangszeradomány a zeneiskolának

A Tehetség Napja tiszteletére tartott hangversenyen a növendékek, szülők és a tantestület előtt ünnepélyesen adta át Bácskai János polgármester az önkormányzati támogatásból megvásárolt új hangszereket az Ádám Jenő Zeneiskola tanulóinak.

Mint az önkormányzat beszámolójából kiderül, az intézmény adományának értéke eléri a hatmillió forintot, amelynek segítségével több értékes hangszerrel sikerül gazdagítani a zeneiskola hangszerállományát. Kokas Ferenc, az iskola igazgatója elmondta: 2011 óta vezeti az intézményt, és az eltelt években rengeteg segítséget kaptak a kerület önkormányzatától. Többek között tavaly sikerült a mesterkurzust nemzetközi szintűvé emelni, aminek következtében Ferencváros határon túli magyarlakta testvérvárosaiból is el tudtak jönni diákok és tanárok a mesterkurzusra. Kokas Ferenc büszkén jelentette be, hogy a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola a napokban megkapta az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet.


Az adomány értéke eléri a 6 millió forintot (fotó:ferencvaros.hu)

Az átadás során dr. Bácskai János polgármester kiemelte, a zeneiskolának igen fontos szerepe van abban, hogy a zenei műveltséget kifejlessze a gyermekekben. Egyúttal megköszönte a tanároknak és a szülőknek a kitartást, és azt kívánta, hogy minél többen minél többször játszhassanak a hangszereken a 700 tanítvánnyal büszkélkedő intézményben.
Az ünnepélyes hangszerátadás után az Ádám Jenő Zeneiskola ifjú növendékeinek és tanárainak koncertje zárta a Bartók Béla születésnapjához kötődő tehetségnapot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.