EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Dunaújváros

Harmadszor is Kohász

Horváth Attila három évtizede dolgozik a dunaújvárosi vendéglátásban. Volt pincér, üzletvezető, gyakorlati oktató, napjainkban pedig két étterem szakmai munkáját irányítja. Sikeres vállalkozóként a város társadalmi életében is aktív szerepet vállal: a kórház, a Vasas Táncegyüttes és több sportcsapat támogatója.

Horváth Attila a megyeszékhelyről, Székesfehérvárról érkezett Dunaújvárosba immár több mint harminc éve: 1984-ben. Bár Fehérvár lélekszáma a kétszerese Dunaújvárosénak, mint később kiderült, nem volt hátralépés a váltás. Horváth Attila a mai Kiskohász (akkor még Kohász) Étteremben helyezkedett el, ahol egészen 1988-ig dolgozott. 1989-ben Erős István, Dunaújváros akkor egyetlen mesterszakácsa hívására a HBH Sörkertben folytatta pályafutását. Mint mondta, jelentős szakmai kihívás volt számára, hiszen a HBH Magyarország második sörfőzdéje volt. Mivel a habos ital helyben készült, az étterem nemcsak hangulatos, de igen látványos is volt.


Innen 1992-ben az Aranyhordó Étterembe vezetett az út, ahol Horváth Gáspár és Csetnegi Mihály mellett dolgozott. – Mindketten a szakma elitjébe tartoztak, rengeteget tanultam tőlük. Itt, az Aranyhordó Étteremben ismertem meg azokat a vendégeimet, akik azóta, több mint húsz év elteltével is „követnek”, és büszkén mondhatom, hogy ma is gyakran betérnek az általam vezetett éttermekbe – mondta el erről az időszakról Horváth Attila.

Horváth Attila másodszor is visszatért első dunaújvárosi munkahelyére

Az Aranyhordót később vállalkozóként üzemeltetni is kezdte 1995-ben. Azonban saját bevallása szerint a kezdő vállalkozók hibájába esett: saját vállalkozásának „szakszervezeti bizalmija” lett.


1998-ban így végül búcsút vett az étteremtől. Egy rövid székesfehérvári kitérő után tért vissza a városba, Budavári Vilmos hívására: az ő vendéglátással foglalkozó cégének ügyvezetője lett, ami olyan egységeket működtetett, mint a Caribbean Bár vagy a Kiskohász Étterem (ahol a pályáját kezdte).

2002-ben jött az újabb váltás: a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola tanéttermének, a Fészeknek lett az üzletvezetője, egyben az iskola gyakorlati oktatásvezetője. – Rengeteg tehetséges szakember került ki az akkori tanítványaim közül, akik a mai napig a dunaújvárosi vendéglátás meghatározó szereplői: sokan közülük egyébként az általam irányított éttermekben dolgoznak – mesélt az „iskolás” évekről Horváth Attila.

Az iskola és Horváth Attila útjai végül 2009-ben váltak el. Ezt követően, 2010-ben kezdte üzemeltetni a Dunaújvárosi Egyetem szomszédságában a Campus Éttermet. Ennek arculata hasonlít a Fészekéhez, hiszen önkiszolgáló étterem, ami a közétkeztetésen kívül rendezvényeknek, esküvőknek, állófogadásoknak biztosít helyszínt – 2010 óta töretlen sikerrel. 2016. január 1-jén pedig harmadszor is összefonódott a Kiskohász Étterem és Horváth Attila karrierje. Innentől már tulajdonosként vezeti a vendéglátóegységet.

A sikeres vállalkozó a társadalmi felelősségvállalásban is élen jár: a Vasas Táncegyüttes Alapítványának kuratóriumi elnöke, a dunaújvárosi kórház rendszeres támogatója, emellett a női kézilabdacsapat, a futsalcsapat és az évente megszervezett jótékonysági futballtorna, a Carissa Kupa pártfogója is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.