EUR: 321,93 Ft
CHF: 281,54 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Salgótarján

Háromszázötven-millió forint útfelújításokra

Huszár Máté alpolgármester a „Tarjáninfó” nevet viselő sajtótájékoztató-sorozatának első állomásán bejelentette: 350 millió forintot fordítanak utak felújítására a kormány által tavaly decemberben megítélt 1,5 milliárd forintos fejlesztési forrásból, s más keretből jut a Karancs, az Aknász és a Bányász, valamint a Csokonai út teljes körű felújítására is.

Hosszú a listája a felújítás kapcsán említett utaknak. Huszár Máté a döntés meghozataláról elmondta, hogy a településrészi képviselők választhatták ki a felújítandó útszakaszokat, a rendelkezésre álló keretet egyenlő arányban osztották fel közöttük. A megvalósításról megtudtuk, hogy a munkálatok során kijavítják az úthibákat, majd az utak új kopóréteget kapnak.


Hamarosan búcsút inthetünk a kátyúknak

 

Az elhangzottak alapján a következő utcák lakói örülhetnek: Medves körút (az iskolától indulva a dombon át az Ybl Miklós útig), Pécskő út (a Rákóczi úttól a Hargita körútig), Meredek út (a Pécskő úttól indulva), Szerpentin út (a Meredek út és a Hunyadi körút között), Lakberendezési Áruház mögötti Óvoda tér, somoskői buszforduló, Perczel Mór út, Móricz Zsigmond út, Losonci út (a Gizella útig), a zagyvarónai Kultúrház melletti-mögötti lépcsősor, Rózsa Ferenc út, Táncsics út, Somogyi Bacsó út, Liget út, Hargita körút (a Damjanich útig), Kissomlyó út, Berzsenyi út, Erdőalja köz, Újakna út, Faiskola út, Erdész út (egy szakasza és járdája), Berkenye köz, Mezei és Kővirág utak eleje, Radnóti út, a zagyvapálfalvai Mol-benzinkút mögötti útszakasz, Mandula út, Gorkij körút (a Ferenc körútig).

Ezen túli összegből, de szintén a kormány által biztosított 1,5 milliárd forintból valósul meg a Karancs, az Aknász és a Bányász utak teljes körű felújítása. A Csokonai utat is rendbe teszik, ehhez a város rendelkezésére álló 9,2 milliárd forintos TOP pályázati forrás biztosít fedezetet.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.