EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Sport

Hat meccs, amelyet Kassai is elfelejtene

Kassai Viktort valamikor a világ egyik legjobb játékvezetőjeként tartották számon, azonban karrierjét komoly, meccset befolyásoló hibák tarkítják. Legutóbb a Real Madrid–Bayern München Bajnokok Ligája-negyeddöntő alakulását befolyásolta az ítéleteivel, hiszen két lesgólt is megadott, valamint azt állította ki, akit nem kellett volna, és azt nem, akit kellett volna. Összegyűjtöttük Kassai pályafutásának legnagyobb bakijait.

2011. november 12.: Észtország–Írország (0-4, Eb-pótselejtező)


Az észtek komolyan hittek abban, hogy kijuthatnak a 2012-es, lengyel–ukrán közös rendezésű Eb-re, azonban álmaik hamar szertefoszlottak. A megsemmisítő odavágón a hazaiak keményen beleszálltak Kassaiba, mivel szerintük jogtalanul adott pirosat Andrei Stepanovnak (34. perc) és Raio Piirojának (76. perc), valamint túl könnyen fújt be egy tizenegyest az íreknek 0-3-nál. A meccs után az észtek egy „Viktor Kassai dislike” nevű Facebook-csoportot is létrehoztak.

2012. június 19.: Anglia–Ukrajna (1-0, Eb-meccs)


Talán minden emlékszik erre a mérkőzésre: egy ukrán támadás után Marko Devic révén gólt ért el Ukrajna (a visszajátszások bizonyították, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon), a szituációnál az alapvonalon álló Vad II. István nem jelezte Kassainak a gólt. Az már másik kérdés, hogy a támadás amúgy is lesről indult, Erős Gábor partjelző nem lengette a zászlaját.

/Fotó: MTI/EPA/Kim Ludbrook

2013. április 23.: Bayern München–Barcelona (4-0, BL-elődöntő)

Ezt a sikert a bajorok egyértelműen Kassainak köszönhetik, hiszen a négy hazai gólból három szabálytalan volt. Az elsőnél Dante rámászott Daniel Alvesre, és két karral átfogva visszatartotta, a másodiknál Mario Gómez vitathatatlanul lesen állt, a harmadiknál pedig Thomas Müller szabálytalanul blokkolta a Robbent üldöző Jordi Albát. Ez már az UEFA játékvezető-bizottságának is sok volt, a következő két idényben Kassai csak epizódszerepekhez jutott Európában.

/Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert

2016. május 5.: Liverpool–Villarreal (3-0, EL-elődöntő)

A spanyolok Kassai nyakába varrták a Villarreal kiesését. A Marca című lap erősen bírálta a magyar bírót, szerintük ugyanis a 71. percben Victor Ruiz szabálytalankodott Lallanával szemben, amiért túl könnyen kapta meg a második sárgáját, valamint 2-0-nál Denis Suárezt felborították a tizenhatoson belül, ám Kassai sípja néma maradt.

/Fotó:  Profimedia, Press Association

2016. november 1.: Manchester City–Barcelona (3-1, BL-csoportmeccs)

Ezen az összecsapáson két vitatható esetben döntött rosszul Kassai, azonban mentségére legyen mondva, mindkettő csak többszöri visszajátszás után lett egyértelmű. A 11. percben Umtiti a tizenhatoson belül rálépett Raheem Sterling lábára, de büntető helyett a hazaiak támadója kapott sárgát színészkedésért. A 74. percben pedig a City kontráját követően Sergio Agüero kezéről pattant a labda Ilkay Gündögan elé, aki beverte a harmadik hazai gólt.

/Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

2016. szeptember 24.: Ferencváros–Újpest (3-3, NB I)

Az őszi Ferencváros–Újpest mérkőzésen csúnyán leszidta a vendégek – magyarul egyébként nem beszélő – szenegáli focistáját, Souleymane Diarrát. Kassai többek között azt mondta neki, hogy „húzzál innen”, illetve „ne dumálj”. Az eset azért felháborító, mert pár hónappal korábban Csányi Sándor MLSZ-elnök kijelentette: elvárja, hogy a bírók tisztelettudóan beszéljenek a labdarúgókkal. A Ferencváros annyira elégedetlen volt Kassai ténykedésével, hogy levélben kérte a szövetséget, többet ne vezethessen meccset nekik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek