2017. november 03., péntek
Győző

Belföld

Hetvenmilliós állami támogatás kapnak az art mozik

Mintegy hetvenmillió forint támogatást nyújt pályázati úton art mozik és art besorolású filmalkotások forgalmazásának támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága.

Az államtitkárság az art mozik 2016. évi szakmai tevékenységét pályázati úton 38 millió forinttal támogatja; a keretből összesen 27 mozi fenntartója részesül – áll az államtitkárság által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.


Tájékoztatásuk szerint emellett az Emmi 31,8 millió forint támogatást nyújt art besorolású filmalkotások forgalmazására.

A vissza nem térítendő támogatás filmenként legfeljebb 2 millió forint, amelyet a 2016. január 1. és 2016. december 31. között bemutatott, art minősítésű filmekre lehetett kérelmezni.

A részletes támogatási listák a http://www.kormany.hu/download/a/e3/01000/D%C3%B6nt%C3%A9si%20lista.pdf#!DocumentBrowse honlapról tölthetők le.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Másfélszeresére nőtt az új lakások száma az első három negyedévben

  Másfélszeresére nőtt az új lakások száma az első három negyedévben

  Az idei év első kilenc hónapjában 7981 lakás épült, 51,5 százalékkal több, mint a múlt év azonos időszakában. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján a később építendő lakások száma 28 411, 32,7 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

 • Dobozba csomagolva hagyták a vonaton Zsömiéket

  Dobozba csomagolva hagyták a vonaton Zsömiéket

  Egy budapesti pályaudvar diszpécsere riasztotta kétségbeesetten a Fehérkereszt Állatvédő Ligát, ugyanis egy üresen álló vonaton, valami nyöszörgött egy ülések között “felejtett” dobozban.

 • Íme a Jobbik kétszínű politikája

  Íme a Jobbik kétszínű politikája

  Bár egyre inkább úgy tűnik Vona Gábor mindent megtesz azért, hogy elfelejtesse az emberekkel, hogy a párt nem mindig cukiskodott, ez azért nem annyira sikerül neki.