2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Hetvenmilliós állami támogatás kapnak az art mozik

Mintegy hetvenmillió forint támogatást nyújt pályázati úton art mozik és art besorolású filmalkotások forgalmazásának támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága.

Az államtitkárság az art mozik 2016. évi szakmai tevékenységét pályázati úton 38 millió forinttal támogatja; a keretből összesen 27 mozi fenntartója részesül – áll az államtitkárság által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.


Tájékoztatásuk szerint emellett az Emmi 31,8 millió forint támogatást nyújt art besorolású filmalkotások forgalmazására.

A vissza nem térítendő támogatás filmenként legfeljebb 2 millió forint, amelyet a 2016. január 1. és 2016. december 31. között bemutatott, art minősítésű filmekre lehetett kérelmezni.

A részletes támogatási listák a http://www.kormany.hu/download/a/e3/01000/D%C3%B6nt%C3%A9si%20lista.pdf#!DocumentBrowse honlapról tölthetők le.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

    Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

    Károkat okoz az erős szél Magyarország északkeleti részén, főként kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

  • Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

    Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

    Szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak a célra – jelentette be a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.