2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Sport

Higuaín lehet Messiék sírásója

A Bajnokok Ligája-negyeddönő mai slágere a Juventus–Barcelona mérkőzés. A vendégek szerint a PSG elleni 6-1 után már semmi sem akadályozhatja meg a katalánok döntőbe jutását. Az olaszok azonban úgy vélik, ha valaki, hát a Juve képes erre is.

A misztikus előjelek iránt fogékony Juventus-szurkolók kitörő örömmel fogadták, hogy éppen az a Szymon Marciniak vezeti a Barcelona elleni BL-meccsüket, aki a katalánok PSG elleni  súlyos, 4-0-s vereségénél működött közre. Szóval már a játékvezető miatt is győzelemben reménykednek. A másik oldal hívei pedig azt emlegetik, hogy lám, a párizsiak otthon ugyan nyertek, mégis – történelmi 6-1-es meccs után – ők jutottak tovább. Nos, mindenki a maga ízlésére formálja az előjeleket, ám a tényeket is érdemes górcső alá venni.


PA/ALESSANDRO DI MARCO

Például azt, hogy a bajnoki listavezető Juventus a hétvégén Torinóban 2-0-ra verte a Chievót, és mindkét gólt a bombaformában játszó Gonzalo Higuaín szerezte, aki 21 találatával a harmadik helyen áll az olasz tüzérek idei rangsorában, és a statisztikákat böngészve az is kiderül, hogy az argentin csatár az első Juventus-játékos az 1957–58-as szezon óta, aki első Serie A-szezonjában legalább 20 gólt szerzett. Az is óvatosságra intheti a Barcát, hogy az Öreg Hölgy legutóbbi 32 hazai bajnokiját mind megnyerte. Ezzel szemben a Barcelona idegenben a Málaga elleni 2-0-s vereséggel „hangolt” a BL-meccsre.

Mindenesetre a Daily Mail beharangozójában megpróbálta felpiszkálni a Juve 23 éves csatárcsillaga, Paulo Dybala hiúságát, mondván, máris honfitársához, Lionel Messihez hasonlítgatják. Nos, Dybala nem vette a lapot.


– Csak egyetlen Messi létezik – mondta udvariasan. – Mindenkinek meg kell érteni, hogy én Dybala vagyok és az is akarok maradni, még akkor is, ha rám nézve hízelgő az összehasonlítás Messivel.

A negyeddöntő másik mai találkozóján Dortmundban játszik a sorozat idei meglepetéscsapata, a Manchester Cityt búcsúztató Monaco.

Kapcsolódó Cikkek