2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb XI.kerület

Hős anyák és nagyszülők

Egyedi Szépség-, Stílus és Egészségesttel készült a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) a Láthatatlan Munka Világnapja alkalmából. Azokat a hölgyeket szórakoztatta az egyesület, akik az otthoni teendőket nagy szorgalommal, kitartással és fáradhatatlanul végzik.

Szépségápolással és egészséggel foglalkozó szakemberek várták az érdeklődőket a B32 Galéria és Kultúrtér és a Királyerdei Művelődési Ház falain belül. A divatbemutatók mellett személyre szabott tanácsadás, értékes előadások és sok más meglepetés is kikapcsolta a hölgyeket, ahol a fellépő és egyben műsorvezető Kozma Orsi volt.


Király Nóra gyermekei a nagyszülőkkel, akik ugyancsak kiveszik a részüket a láthatatlan munkából

– A rendezvénnyel az az alapvető célunk, hogy elismerjük azt a rengeteg energiát, időt, amit a családok, gyermekek épülésére fordítanak főként az édesanyák, hogy a mindennapos mókuskerékből egy kicsit kiszakítsuk őket, hogy aztán feltöltődve, mosolyogva térjenek haza. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet a javadalmazás nélkül végzett teendők fontosságára, arra a temérdek „láthatatlan munkára”, ami akkor látszik csak igazán, ha nincs elvégezve. És mivel a mosás, főzés, takarítás, betegápolás, gyermekgondozás java részét továbbra is a nők végzik, a rendezvény hősei a hölgyek. – A FICSAK alapítója, Király Nóra szerint fontos, hogy a „láthatatlan munka” világnapján elismerjük a csendben végzett erőfeszítéseket is, például azzal, hogy adunk magunknak egy kis kimenőt – tudtuk meg Király Nóra ötgyermekes édesanyától, a FICSAK alapítójától. Az „ikerlányos” Kozma Orsi úgy fogalmazott, sokat fejlődött, tanult az anyai szerep által, és mióta szülővé vált, tudja, mi az élet lényege.

Király Nóra (Fotó: Csudai Sándor)

– Énekesnőként, művészként az önismeret, a fejlődés, az önazonosság fontos célkitűzésem. Amióta édesanya lettem, ez az új szerep új kaput nyitott, új utat mutat ezekhez. Rengeteget tanulok a gyerekeimtől, sok szeretetet kapok tőlük, és mindezért nagyon hálás vagyok. Csak most érzem, és értem igazán, milyen szeretni és szeretve lenni. Így – velük – lett teljes az életem.


Kozma Orsi és ikrei anya koncertje előtt
a  Törley Látogatóközpontban
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.