2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb XI.kerület

Hős anyák és nagyszülők

Egyedi Szépség-, Stílus és Egészségesttel készült a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) a Láthatatlan Munka Világnapja alkalmából. Azokat a hölgyeket szórakoztatta az egyesület, akik az otthoni teendőket nagy szorgalommal, kitartással és fáradhatatlanul végzik.

Szépségápolással és egészséggel foglalkozó szakemberek várták az érdeklődőket a B32 Galéria és Kultúrtér és a Királyerdei Művelődési Ház falain belül. A divatbemutatók mellett személyre szabott tanácsadás, értékes előadások és sok más meglepetés is kikapcsolta a hölgyeket, ahol a fellépő és egyben műsorvezető Kozma Orsi volt.


Király Nóra gyermekei a nagyszülőkkel, akik ugyancsak kiveszik a részüket a láthatatlan munkából

– A rendezvénnyel az az alapvető célunk, hogy elismerjük azt a rengeteg energiát, időt, amit a családok, gyermekek épülésére fordítanak főként az édesanyák, hogy a mindennapos mókuskerékből egy kicsit kiszakítsuk őket, hogy aztán feltöltődve, mosolyogva térjenek haza. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet a javadalmazás nélkül végzett teendők fontosságára, arra a temérdek „láthatatlan munkára”, ami akkor látszik csak igazán, ha nincs elvégezve. És mivel a mosás, főzés, takarítás, betegápolás, gyermekgondozás java részét továbbra is a nők végzik, a rendezvény hősei a hölgyek. – A FICSAK alapítója, Király Nóra szerint fontos, hogy a „láthatatlan munka” világnapján elismerjük a csendben végzett erőfeszítéseket is, például azzal, hogy adunk magunknak egy kis kimenőt – tudtuk meg Király Nóra ötgyermekes édesanyától, a FICSAK alapítójától. Az „ikerlányos” Kozma Orsi úgy fogalmazott, sokat fejlődött, tanult az anyai szerep által, és mióta szülővé vált, tudja, mi az élet lényege.

Király Nóra (Fotó: Csudai Sándor)

– Énekesnőként, művészként az önismeret, a fejlődés, az önazonosság fontos célkitűzésem. Amióta édesanya lettem, ez az új szerep új kaput nyitott, új utat mutat ezekhez. Rengeteget tanulok a gyerekeimtől, sok szeretetet kapok tőlük, és mindezért nagyon hálás vagyok. Csak most érzem, és értem igazán, milyen szeretni és szeretve lenni. Így – velük – lett teljes az életem.


Kozma Orsi és ikrei anya koncertje előtt
a  Törley Látogatóközpontban
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.