EUR: 323,34 Ft
CHF: 286,52 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szekszárd

Hősies helytállásért elismerést kapott

Az elmúlt időszakban több olyan rendkívüli esemény történt, amelyek során szabadnapját töltő vagy szolgálatban lévő kollégák rendkívüli helytállásról tettek tanúbizonyságot – írja honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az emberi élet megmentése, az anyagi javak megőrzése, a súlyosabb veszteségek elkerülése érdekében végzett kiemelkedő, hősies helytállása elismeréseként dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott Bősze Zoltán tűzoltó főtörzsőrmesternek, a szekszárdi hivatásos tűzoltóság beosztott tűzoltójának. Bősze Zoltán a március 4-én, Decsen történt tűzesetnél tanúsított kiemelkedő helytállást, amikor a lángokban álló épületből sugárvédelem mellett két, jelentősen felhevült gázpalackot hozott ki és hűtésükről haladéktalanul gondoskodott. A főtörzsőrmester tettével megakadályozta a gázpalackok felrobbanását, amivel megvédte a beavatkozó állomány testi épségét.


Bősze Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester (jobbra) a katasztrófavédelem országos főigazgatójától vette át az elismerést
Fotó: tolna.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.