EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Sport

Hrutka: A Himalája lelkileg tölti fel az embert

A nepáli szerzetesek csapata 3-2-re verte az egykori válogatott focistával, Hrutka Jánossal megerősített magyar csapatot. A mieink mentségére szóljon, hogy majd négyezer méter magasan volt a pálya és a meccs előtt 600 métert másztak felfelé.

Az FTC korábbi labdarúgója a Klein Dávid által jegyzett magyar Everest-expedícóval – melyet elkísér egy darabig Lilu, Badár Sándor, Száraz Dénes és Geszti Péter is – több mint egy hete vágott neki a világ tetejének.


– Csak az szolgál némi vigasszal, hogy Geszti Péter mellett én lőttem a másik gólt – árulta el a Lokálnak Hrutka, és hozzátette, régi vágyálma volt a Himalája, ahol kiderült, hogy jó kondija ellenére őt is próbára teszi a 4300 méteres magasság, az oxigénszegény magaslati túrázás a hatalmas csomagokkal.

– A cél a Mount Everest-alaptábor, az 5650 méteres Kala Phattar, illetve a Gokyo csúcs – ha bírjuk még erővel. A kemény terhelés ellenére mindenki élvezi az utat, hiszen megragadó a táj szépsége, és ez minden fáradságot megér. Kiváló önismereti lecke, az ember sokat van egyedül, sokat tud meg önmagáról, valós értékekről és komfortzónájának a határait feszegeti. Lelkileg nagyon sokat ad.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    Schmidt Gábor: A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll

    A magyar kajak-kenu stabil lábakon áll, köszönhetően az edzők és a klubok munkájának, valamint a kormány kiemelt támogatásának és az eredményességért járó extra juttatásnak – erről is beszélt szezonindító interjújában Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, aki felejthetetlen élményt ígér az év fő eseményére, az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra ellátogatóknak.

  • A nap képe: Hajsza a győzelemért

    A nap képe: Hajsza a győzelemért

    Brutális baleset vetett árnyékot a NASCAR Daytona 500-as legutóbbi versenyére, amikor nagyjából a mezőny fele, egészen pontosan 21 autó ütközött össze.