2018. november 13., kedd
Szilvia

Sport

Hrutka: A Himalája lelkileg tölti fel az embert

A nepáli szerzetesek csapata 3-2-re verte az egykori válogatott focistával, Hrutka Jánossal megerősített magyar csapatot. A mieink mentségére szóljon, hogy majd négyezer méter magasan volt a pálya és a meccs előtt 600 métert másztak felfelé.

Az FTC korábbi labdarúgója a Klein Dávid által jegyzett magyar Everest-expedícóval – melyet elkísér egy darabig Lilu, Badár Sándor, Száraz Dénes és Geszti Péter is – több mint egy hete vágott neki a világ tetejének.


– Csak az szolgál némi vigasszal, hogy Geszti Péter mellett én lőttem a másik gólt – árulta el a Lokálnak Hrutka, és hozzátette, régi vágyálma volt a Himalája, ahol kiderült, hogy jó kondija ellenére őt is próbára teszi a 4300 méteres magasság, az oxigénszegény magaslati túrázás a hatalmas csomagokkal.

– A cél a Mount Everest-alaptábor, az 5650 méteres Kala Phattar, illetve a Gokyo csúcs – ha bírjuk még erővel. A kemény terhelés ellenére mindenki élvezi az utat, hiszen megragadó a táj szépsége, és ez minden fáradságot megér. Kiváló önismereti lecke, az ember sokat van egyedül, sokat tud meg önmagáról, valós értékekről és komfortzónájának a határait feszegeti. Lelkileg nagyon sokat ad.


 

Kapcsolódó Cikkek