2018. március 20., kedd
Klaudia,

Sport

Hrutka: A Himalája lelkileg tölti fel az embert

A nepáli szerzetesek csapata 3-2-re verte az egykori válogatott focistával, Hrutka Jánossal megerősített magyar csapatot. A mieink mentségére szóljon, hogy majd négyezer méter magasan volt a pálya és a meccs előtt 600 métert másztak felfelé.

Az FTC korábbi labdarúgója a Klein Dávid által jegyzett magyar Everest-expedícóval – melyet elkísér egy darabig Lilu, Badár Sándor, Száraz Dénes és Geszti Péter is – több mint egy hete vágott neki a világ tetejének.


– Csak az szolgál némi vigasszal, hogy Geszti Péter mellett én lőttem a másik gólt – árulta el a Lokálnak Hrutka, és hozzátette, régi vágyálma volt a Himalája, ahol kiderült, hogy jó kondija ellenére őt is próbára teszi a 4300 méteres magasság, az oxigénszegény magaslati túrázás a hatalmas csomagokkal.

– A cél a Mount Everest-alaptábor, az 5650 méteres Kala Phattar, illetve a Gokyo csúcs – ha bírjuk még erővel. A kemény terhelés ellenére mindenki élvezi az utat, hiszen megragadó a táj szépsége, és ez minden fáradságot megér. Kiváló önismereti lecke, az ember sokat van egyedül, sokat tud meg önmagáról, valós értékekről és komfortzónájának a határait feszegeti. Lelkileg nagyon sokat ad.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolint meglepte vb-ezüstérme

  Liu Shaolin Sándor ezüstérmet szerzett  a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-vb zárónapján összetettben. A legjobb nyolcat felvonultató 3000 méteres szuperdöntőben a szerencse is mellészegődött, hiszen a hajrában összeakadt a két esélyesebb dél-koreai, egyikük utolsó lett, másikukat pedig kizárták.

 • Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Ronaldo megszerezte 50. mesterhármasát

  Cristiano Ronaldo megszerezte karrierje 50. mesterhármasát a Girona ellen 6-3-ra megnyert bajnoki mérkőzésen. Ami a számokat illeti: 34-et szerzett a La Ligában, 7-et a Bajnokok Ligájában, 4-et vb-selejtezőkön, 2-öt a Király Kupában és egyet-egyet a Premier League-ben, a Klub vb-n, illetve az Eb-selejtezőkön.

 • Neymar visszavágyik Barcelonába

  Neymar visszavágyik Barcelonába

  Neymar állítólag már megbánta, hogy a PSG kedvért otthagyta Barcelonát. A sérülése utáni három hónapos rehabilitációja közben a brazil futballista tovább gyarapította vétkeit: új frizurával lepte meg a szurkolókat.