EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Békéscsaba

Húsvéti nyúllá változott a csabai mozdony

Karácsonyra Mikulásnak, húsvétra nyuszinak öltöztette a Gőzmalom téren álló mozdonyt a Szeberényi Gusztáv Adolf Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola kilenc művészeti osztályos diákja.

A kivitelezést természetesen nagyon komoly tervezési folyamat előzte meg, a tanulók hosszú időt töltöttek a helyszínen azzal, hogy megismerjék a jármű méreteit, amihez aztán hozzá tudják igazítani a dekorációt. Majd a terveket egyeztették Sós Imrével, a Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnökével, összevetették az ötleteket, és véglegesítették a mozdony majdani kinézetét.


Fotó: Szabó Judit

A csapatmunka végig fontos volt, hogy a diákok együtt, egy közös célért dolgozzanak, így tudott elkészülni a húsvéti dekoráció. Sós Imre elmondta, már decemberben, a Mikulás-mozdony feldíszítésekor gondolkodtak rajta, hogy ha sikeres lesz a kezdeményezés, más ünnepkörhöz is hozzáöltöztetik majd a szerelvényt, például a húsvéthoz.

A téli mozdony a tapasztalatok alapján nagyon tetszett a város lakosságának, sokan megálltak fotózkodni vele. A remények szerint a húsvéti nyuszi is legalább ekkora örömet okoz majd a belvárosban sétálóknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.