EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Salgótarján

Húsvéti programok Nógrádban

Április közepén járunk, itt a húsvét, vele együtt pedig a tavaszi szünet is. Sokakban felmerül a kérdés, hogy mivel tegye emlékezetessé ezt a pár napot. Összeállításunkban olyan közeli programokat mutatunk be, amelyek alkalmasak lehetnek az ünnepvárásra, a hagyományok felelevenítésére és a könnyed kikapcsolódásra is.

A Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Április 15–17. között számos program várja a faluba látogatókat. A színpadon nagyszombaton, 18 órakor Lajkó Félix ad folkkoncertet. Húsvétvasárnap fellépnek helyi hagyományőrzők, palóc meséket hallhatunk Bukovics Jánostól, lesz Bazseva-, 15 órakor pedig Esszencia-koncert Csík Jánossal és barátaival. Este Locsoló Táncház várja a szórakozni vágyókat. Húsvéthétfőn 13.30-kor Ferenczi György és a Rackajam zenekar koncertezik. 15 órától a Kerekes Band és Mező Misi lép színpadra. Közben az Ófalu udvaraiban gasztronómiai és hagyományőrző programok zajlanak. Locsolkodás, kereplőzés, tánctanítás, táncház, szilvásgombóc-főzés szerepel a programban. A hollókői vár 10–17 óra között tart nyitva ezeken a napokon, itt a középkori húsvét elevenedik meg.


Gyöngyösön nyuszit is simogathatunk
MTI Fotó: Kovács Attila

Szécsényben április 13-án gyermekprogrammal készülnek. 15 órától a város művelődési központjába várják azokat, akik a tavaszi szünetben szívesen készülnek társaságban a húsvétra. Petrovics Gabriella és a művelődési ház dolgozói fognak segítséget nyújtani abban, hogy a gyerekek hűtőmágneseket és ünnepi dekorációkat készítsenek.

Balassagyarmaton, a Jánossy Képtárban ásványkiállítás nyílik április 15-én. A húsvétvasárnap is nyitva tartó tárlaton látható lesz az év ásványa, a kvarc, és mellette geódák, meteoritok, erdélyi és világító ásványok is. A helyszínen az érdeklődők kristályokat, marokköveket, dísztárgyakat és „kincseszsákot” is vásárolhatnak, amelynek tartalmát egy kincsmosó berendezés segítségével saját maguk moshatják ki a homokból.


Gyöngyöst sem hagyjuk ki a sorból, mert bár már nem megyénkben helyezkedik el, közel van, és a népszerű állatkert kitűnő családi programot kínál. Számos látványetetés és előadás várja a látogatókat 11–16 óra között. Kisemlősök, szurikáták, tigrisek, vidrák, oroszlánok lesznek a főszereplői a hétvégének. Hétfőn lesz tojáskereső verseny is, és mindennap ugrálóvár, pónilovaglás, nyuszik, kecskék és bárányok sokasága várja a gyermekeket.

Salgótarjánban április 14-én, pénteken az év helyi táncprodukcióját láthatja a nagyérdemű. Az Experidance Production tánckara hozza el a megyeszékhely művelődési központjába a Nostradamus – Világok vándora című előadását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.