EUR: 322,95 Ft
CHF: 281,75 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Miskolc

Húsvéti sokadalom a disógyőri várban

A diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, tartalmas szórakozást kínálva a húsvéti hosszú hétvégén. Zenészek, mesteremberek, kirakodóvásár és finomságok várják az ideérkezőket.

Az alsó várudvarban kisállat-simogató lesz bárányokkal, kacsákkal, nyulakkal, kecskegidákkal, mangalicákkal. Az interaktív foglalkozásokon a kicsik játszva ismerkedhetnek az őshonos magyar állatfajtákkal, az állattartó gazdák mindennapjaival.


A Pásztorka játszóházban hagyományőrző népi játékok és interaktív feladatok várják a gyerekeket. Ki lehet próbálni a csúzlizó várat, az állatárnyék-felismerő táblát, a lábnyompárosítót, a patkó-célbadobást, a hordólovaglást vagy a tanyaépítő játékot. Itt lesz a Csender Zenekar, valamint a Tardi Pávakör Népi Hagyományőrző Egyesület. A bátrabbak beállhatnak a táncházba is.

Egész napos kikapcsolódás várja a kicsiket és nagyokat a Diósgyőri várban Húsvétkor fotó: Hancúr Gyula

Mesterségbemutatókkal és kézműves-foglalkozásokkal is készültek a szervezők. Az érdeklődők megismerhetik a bőrözést, csuhézást, agyagozást, tojásfestést. A kirakodóvásárban krumplilángos, kürtős kalács, varrott és zsinóros termékek, mézeskalács várja a látogatókat.

Vasárnap és hétfőn gyógynövényszakértőnk is elérhető a várban, aki szívesen válaszol minden felmerülő kérdésre, de lehetőség van személyes tanácsadásra is.

A program 9 és 18 óra között várbelépővel, hatéves kor alatt ingyen látogatható.

Kapcsolódó Cikkek