EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Miskolc

Húsvéti sokadalom a disógyőri várban

A diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, tartalmas szórakozást kínálva a húsvéti hosszú hétvégén. Zenészek, mesteremberek, kirakodóvásár és finomságok várják az ideérkezőket.

Az alsó várudvarban kisállat-simogató lesz bárányokkal, kacsákkal, nyulakkal, kecskegidákkal, mangalicákkal. Az interaktív foglalkozásokon a kicsik játszva ismerkedhetnek az őshonos magyar állatfajtákkal, az állattartó gazdák mindennapjaival.


A Pásztorka játszóházban hagyományőrző népi játékok és interaktív feladatok várják a gyerekeket. Ki lehet próbálni a csúzlizó várat, az állatárnyék-felismerő táblát, a lábnyompárosítót, a patkó-célbadobást, a hordólovaglást vagy a tanyaépítő játékot. Itt lesz a Csender Zenekar, valamint a Tardi Pávakör Népi Hagyományőrző Egyesület. A bátrabbak beállhatnak a táncházba is.

Egész napos kikapcsolódás várja a kicsiket és nagyokat a Diósgyőri várban Húsvétkor fotó: Hancúr Gyula

Mesterségbemutatókkal és kézműves-foglalkozásokkal is készültek a szervezők. Az érdeklődők megismerhetik a bőrözést, csuhézást, agyagozást, tojásfestést. A kirakodóvásárban krumplilángos, kürtős kalács, varrott és zsinóros termékek, mézeskalács várja a látogatókat.

Vasárnap és hétfőn gyógynövényszakértőnk is elérhető a várban, aki szívesen válaszol minden felmerülő kérdésre, de lehetőség van személyes tanácsadásra is.

A program 9 és 18 óra között várbelépővel, hatéves kor alatt ingyen látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.