EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Miskolc

Húsvéti sokadalom a disógyőri várban

A diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, tartalmas szórakozást kínálva a húsvéti hosszú hétvégén. Zenészek, mesteremberek, kirakodóvásár és finomságok várják az ideérkezőket.

Az alsó várudvarban kisállat-simogató lesz bárányokkal, kacsákkal, nyulakkal, kecskegidákkal, mangalicákkal. Az interaktív foglalkozásokon a kicsik játszva ismerkedhetnek az őshonos magyar állatfajtákkal, az állattartó gazdák mindennapjaival.


A Pásztorka játszóházban hagyományőrző népi játékok és interaktív feladatok várják a gyerekeket. Ki lehet próbálni a csúzlizó várat, az állatárnyék-felismerő táblát, a lábnyompárosítót, a patkó-célbadobást, a hordólovaglást vagy a tanyaépítő játékot. Itt lesz a Csender Zenekar, valamint a Tardi Pávakör Népi Hagyományőrző Egyesület. A bátrabbak beállhatnak a táncházba is.

Egész napos kikapcsolódás várja a kicsiket és nagyokat a Diósgyőri várban Húsvétkor fotó: Hancúr Gyula

Mesterségbemutatókkal és kézműves-foglalkozásokkal is készültek a szervezők. Az érdeklődők megismerhetik a bőrözést, csuhézást, agyagozást, tojásfestést. A kirakodóvásárban krumplilángos, kürtős kalács, varrott és zsinóros termékek, mézeskalács várja a látogatókat.

Vasárnap és hétfőn gyógynövényszakértőnk is elérhető a várban, aki szívesen válaszol minden felmerülő kérdésre, de lehetőség van személyes tanácsadásra is.

A program 9 és 18 óra között várbelépővel, hatéves kor alatt ingyen látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.