EUR: 322,88 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Győr

Húsvétra kapott önzetlen segítség

Családonként 8-10 kg tartósélelmiszer-adományt kaptak a rászorulók, nagycsaládosok húsvét előtt a Katolikus Karitásznál.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia évről évre szervez tartósélelmiszer-gyűjtést nagyböjt idején, hogy a nehézségekkel küzdők mindennapi megélhetését segítse. A felhívásra a Győri Egyházmegyében ötezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze, amelyet a templomokban gyűjtöttek, majd osztottak szét a hátrányos helyzetűek között. Az ajándékcsomagokban olajat, lisztet, cukrot, konzerveket, kekszet, száraztésztát, rizst találhattak a rászorulók, a nagycsaládosoknak pedig még némi aprósággal, csokival, teával is kedveskedtek az adományozók. Az 1800 kilogramm tartós élelmiszert a győri Katolikus Karitász központjába szállították, ahol 180 csomagot állítottak össze.


Szabó György, a Győri Egyházmegyei Karitász vezetője a csomagok egy részével
Fotó: O. Jakócs Péter

Szabó György, a Győri Egyházmegyei Karitász vezetője az adományosztás kapcsán elmondta, hogy ezúttal valamivel több tartós élelmiszert kaptak, mint az elmúlt években. Úgy látják, a középréteg és a nyugdíjasok azok, akik szívesen segítenek. A rászorulók pedig minden segítségnek örülnek, a tartós élelmiszernek éppúgy, mint a cipőnek vagy a lakhatási támogatásnak.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.