2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Győr

Húsvétra kapott önzetlen segítség

Családonként 8-10 kg tartósélelmiszer-adományt kaptak a rászorulók, nagycsaládosok húsvét előtt a Katolikus Karitásznál.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia évről évre szervez tartósélelmiszer-gyűjtést nagyböjt idején, hogy a nehézségekkel küzdők mindennapi megélhetését segítse. A felhívásra a Győri Egyházmegyében ötezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze, amelyet a templomokban gyűjtöttek, majd osztottak szét a hátrányos helyzetűek között. Az ajándékcsomagokban olajat, lisztet, cukrot, konzerveket, kekszet, száraztésztát, rizst találhattak a rászorulók, a nagycsaládosoknak pedig még némi aprósággal, csokival, teával is kedveskedtek az adományozók. Az 1800 kilogramm tartós élelmiszert a győri Katolikus Karitász központjába szállították, ahol 180 csomagot állítottak össze.


Szabó György, a Győri Egyházmegyei Karitász vezetője a csomagok egy részével
Fotó: O. Jakócs Péter

Szabó György, a Győri Egyházmegyei Karitász vezetője az adományosztás kapcsán elmondta, hogy ezúttal valamivel több tartós élelmiszert kaptak, mint az elmúlt években. Úgy látják, a középréteg és a nyugdíjasok azok, akik szívesen segítenek. A rászorulók pedig minden segítségnek örülnek, a tartós élelmiszernek éppúgy, mint a cipőnek vagy a lakhatási támogatásnak.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.