EUR: 323,07 Ft
CHF: 276,84 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Hódmezővásárhely

Huszonöt év az élő zene bűvöletében

A Paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál idén ünnepli 25. születésnapját, melynek alkalmából egy 15 állomásból álló vándorkiállítás indult útnak. Hódmezővásárhelyen a Fekete Sas Rendezvényházban mutatták be a fesztivált a nagyérdeműnek.

Paks nem csak az atomerőműről híres, a település a blues, jazz, rock és gasztronómia magyarországi fővárosa is. 1993-ban Gárdai György vezetésével rendezték meg először a paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivált.


A Gastroblues Fesztiválon az élő zene kapja a főszerepet, azon belül is a blues, jazz és rock zenére koncentrálnak.

A fesztivál ideje alatt több helyszínen, épített színpadokon, pubokban gyűlnek össze a műfaj szerelmesei és adják át magukat a zene varázsának. Igazi kuriózumnak számítanak a templomi koncertek. A rendezvényen a zene mellett a gasztronómia is nagy szerephez jut, minden évben főzőversenyt tartanak.

Jó borokkal, vacsorával és természetesen zenével ünnepelték a 25 éves Gastroblues Fesztivált.

Mára azonban a fellépők negyede külföldről érkezik. Koncertet adott már többek között a Jethro Tull, Al Di Meola, a hazai élvonalból pedig koncertezett már Pakson Török Ádám és a Mini, Tátrai Tibor, Szabó Tamás, valamint Frenreisz Károly is. A fesztivál lehetőséget ad a szárnyaikat bontogató ifjú tehetségeknek is a bemutatkozásra.


Mivel a fesztivál 25. születésnapját ünnepli idén, így a szervezők egy országos „turnéra” indultak. Április elsején Hódmezővásárhely közönségét kalauzolták el a blues világába. A kiállítást Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere és Szabó Péter, Paks alpolgármestere nyitotta meg.

Török Ádám fuvolista, énekes, dalszövegíró szórakoztatta a Fekete Sas közönségét.

Az est folyamán zenei ízelítőt is kaphattak a Fekete Sasba látogatók. A jó borok, a vacsora és a kellemes beszélgetés mellé Török Ádám játszotta jól ismert dalait.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.