EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb XI.kerület

Idén is a miénk lehet a Szabihíd?

A Város és Folyó Egyesület (Valyo) a tavalyi sikeres programokra alapozva arra kért mindenkit, hogy egy rövid kérdőív kitöltésével segítsék az első lépést afelé, hogy hétvégenként idén nyáron is birtokba vehessék a Budán és Pesten élők a Szabadság hidat. A szervezet egy grafikai pályázatot is indított, amellyel ugyancsak a híd megnyitása mellett lehet kampányolni.

Az elmúlt egy hónapban a Valyo elkezdte kidolgozni a technikai feltételeket, hogy 2017 nyarán minden hétvégén megnyissák az embereknek a dél-budai villamoshálózat fejlesztése miatt tavaly egész nyáron lezárt Szabadság hidat. A kérdőívet 1500-nál is többen töltötték ki, a kampányhoz létrehozott Facebook-oldal pedig még ennél is több, 3000 feletti követővel rendelkezik. Tarlós István, Budapest főpolgármestere a Valyo bejelentését követő napon kiadott sajtóközleményében nem zárkózott el a Szabihíd projekt ötletétől.


– Sejtettük, hogy sikere lesz, de semmiképp sem számítottunk ekkora túláradó lelkesedésre. Egészen elképesztő ötletek is jöttek a jövőre nézve, nekem az egyik kedvencem a szappanbuborékfújó verseny, amit egészen biztosan meg is szervezünk – mondta el Tömör Miklós, a Valyo koordinátora.

A közösség lelkesedését mutatja, hogy rengeteg beszámoló is érkezett a kérdőívekhez: volt, aki esküvőt ünnepelt, mások krétarajzversenyt szerveztek, de akadt olyan is, aki szvinget táncolt a hídon. A Valyo továbbra is várja a különböző beszámolókat, új és régebbi képeket is, akár Instagramon (https://www.instagram.com/szabihid/), akár Facebookon, ahol a #szabihid hashtag használatára kérik a megosztókat.


Tömör Miklóstól megtudtuk, a grafikai pályázat célja a Szabihíd megismertetése a fővárossal.

– Nem az eseménynek kell plakátot és matricát tervezni, hanem a híd megnyitásáért folyó kampánynak. A fődíj egy önálló kiállítás a győztes saját műveiből, az első három helyezettet meg is valósítja a Valyo, míg az első 20 helyezést elérő művekből pedig külön kiállítás lesz.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.