2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Békéscsaba

Idén Shakespeare került a középpontba

Idén is megrendezte a Békéscsabai Jókai Színház az Ádámok és Évák ünnepét a Békés megyei középiskolások számára. Hat csoport lépett a színpadra, a közönség a Szentivánéji álomból, a Rómeó és Júliából, a Sok hűhó semmiértből és a Lear királyból láthatott jeleneteket, de volt olyan csapat is, amely egybesűrítette Shakespeare összes művét.

Fotó: Fekete Róbert

A szolnoki Szigligeti Színházból indult kezdeményezéshez 2011-ben csatlakozott a Békéscsabai Jókai Színház, így idén már hatodik alkalommal ünnepelték az Ádámokat és Évákat. Az egyes csapatok pedagógusaik mellett színészek és rendezők segítségével ősz óta készültek a premierre. Békés megye hat oktatási intézményéből több mint száz középiskolás diák csatlakozott a programhoz.


A produkcióban a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, a BSZC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium, valamint az  Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium vett részt.

A diákok szabadon választhatták meg, hogy milyen stílusban és felfogásban dolgozzák fel az általuk kiválasztott Shakespeare-jelenetet. Az izgalmas, értékteremtő előadás zajos sikert aratott: igazán különleges esemény volt, hiszen minden csapat más ízlés szerint, más koncepcióval dolgozta fel a történetét.


A DÍJAZOTTAK


Egyéni:

A legjobb férfi mellékszereplő: Futaki Máté, BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma

A legjobb női mellékszereplő: Pocsaji Emese, Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium

A legjobb férfi főszereplő: Burai Sándor, BSZC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

A legjobb női főszereplő: Marik Zsuzsanna, szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium

A legjobb énekhang: Varga Laura, Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium


Közösségi:

A legjobb koreográfia: Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, Szentivánéji Hamlet és Júlia

A legjobb rendezés: a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma, a Rómeó és Júliáért

A legjobb előadás:a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, Líra király – Avoni hattyútollakkal ékesített magyar népmeséje

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.