EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Eger

Ifjú sportolók versengtek

Idén Eger adott otthont a 2016/2017. tanévi Diákolimpia® Játékos sportverseny országos döntőjének. A verseny során az I-II. korcsoportban a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak. A Diákolimpia® idén ünnepli a 30 éves jubileumát.

A Diákolimpia® Játékos sportverseny a legfiatalabb iskolás korosztálynak szól, és a sport játékos és közösségi élményét nyújtja a 6–10 éveseknek. A felkészülés és a versenyek során cél, hogy a mozgást igazi örömforrásként éljék meg a gyerekek, és ezek az élmények megalapozzák a későbbi rendszeres testmozgás iránti igényüket. A versenyzés során 18 fő (lányok és fiúk egyaránt) alkot egy csapatot, amelyek 10 különböző feladatban mérik össze ügyességüket (például futás váltóbottal, kötélhajtás, kötélhúzás, floorball, váltó stb.).


A helyezettek

A versenyen országosan 5166 gyermek indult el, és 8 csapat, összesen 144-en jutottak a döntőbe Kiskunhalasról, Gyuláról, Budapestről, Agárdról, Egerből, Törökbálintról és Szombathelyről (2 csapat). A döntőre az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban került sor. A nyitóünnepségen részt vett Habis László, Eger város polgármestere és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke. Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a szülinapos versenyzőket köszöntötte, továbbá tevékeny részt vállalt az eseményen az első versenyszám elindításával. A díjátadásban Martonné Adler Ildikó, Eger város alpolgármestere működött közre.

Végeredmény:

1. helyezett: Zrínyi Ilona Általános Iskola, Szombathely

2. helyezett: Újlak Utcai Általános Iskola, Budapest

3. helyezett iskola: Bálint Márton Általános Iskola, Törökbálint

A Diákolimpia® Magyarország tanulmányi és tehetséggondozó versenye, amely az MDSZ által rendezett 12, valamint további 30 olyan versenyt foglal magában, amelyet sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozatban egy tanév során összesen 270 ezer diák vesz részt, közülük 15 ezren jutnak el a döntőkig.  A Diákolimpia® idén 30 éves jubileumát ünnepli, és az idei versenysorozatának csúcseseménye a debreceni kiemelt országos döntő lesz júniusban, ahol több korcsoportban 6 sportág legjobbjai csapnak össze, és a sportversenyek mellett igazi fesztiválélményben is részük lehet a résztvevőknek.


A győztes Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata Szombathelyről, valamint Martonné Adler Ildikó, Eger sportért felelős alpolgármestere

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.