EUR: 339,50 Ft
CHF: 319,53 Ft
2020. február 27., csütörtök
Edina

Extra

Így lett milliomos mindössze néhány óra alatt Zoltán

Szilárd Zoltán 25 millió forinttal gazdagabban távozott a Maradj talpon! stúdiójából hétfő este, hiszen tíz párbajon át állta a sarat, talpon maradt, és, ahogy azt menyasszonyának megígérte, a fődíjjal tért haza. Előző este sokáig dolgozott, kissé kialvatlanul érkezett a műsor felvételére, de úgy véli, éppen ebből tudott előny kovácsolni.

“Előző este éjfél körül fejeztem be a munkát, és reggel kezdődött a forgatás, ezért elég fáradtan érkeztem, de talán éppen ezért egyáltalán nem voltam lámpalázas, és ez a fáradtság egészen kitisztította a fejem, jobban tudtam koncentrálni. A tévében két részletben ment le a játékom, de a felvétel egy nap alatt zajlott. Reggel bementem, és este már 25 millió forintos nyereménnyel távoztam” – idézte fel a játék napját Zoltán, aki szerint éppen a lámpaláz miatt esnek ki a legtöbben.


“Nincs sok idő, mert óra nagyon hamar csipogni kezd, amikor pedig ezt meghallják a játékosok sokan teljesen elveszítik az irányítást. Több ellenfelem elkövette azt a hibát, hogy az órát nézte és nem a feladványt. Hozzá kell ugyanakkor tennem, hogy a játékostársaim jól játszottak, nem volt intellektuális fölényem, sokan kifejezetten megizzasztottak” – összegezte sikere okát a győztes, akit nemcsak a kialvatlanság, hanem szakmája is segített a nyeremény felé vezető úton. Szilárd Zoltán ugyanis szabadúszó fordítóként dolgozik Budapesten, de korábban az Európai Bizottság munkatársa volt Luxemburgban hasonló munkakörben.

“Nagyon sok szöveggel dolgozom nap mint nap, fordítok, lektorálok. Nagyon kell figyelnem a szóképekre a munkámban, rengeteg szó kerül elém, ezért nekem talán könnyebb tippelni egy ilyen játékban” – részletezte a játékos, miért lehetett még könnyebb a dolga a kihívóinál.


“Bár azt gondolom, hogy erre a játékra nem igazán lehet készülni, én is megpróbáltam formába lendülni. Több korábbi adást néztem meg úgy, hogy közben megpróbáltam kitalálni a választ anélkül, hogy a kérdést elolvastam volna. Így utólag azt a tanácsot adhatom a jövő játékosainak, hogy az időszűke miatt a rossz megoldást azonnal el kell engedni, és máshol keresgélni a jó választ”- tette hozzá a nyertes.

“A sikerhez kell egy fajta általános műveltség, de ami ugyanilyen fontos, az a jó idegek és a hidegvér. Zoltán rendkívül összeszedetten játszott és ügyesen beosztotta az erejét a párbajok során. Nekem is hatalmas élmény, hogy ilyen hamar elvitte valaki a műsor fődíját, gratulálok neki!” – mondta Héder Barna, aki március 13 óta vezeti a Duna vetélkedőjét.

A kialvatlanság, a megfelelő szakmai múlt és lexikális tudás együtt meghozták Zoltánnak a győzelmet, és a 25 milliós fődíjat is, amit fejben már költeni is kezdett, hiszen esküvő és családalapítás előtt állnak menyasszonyával.

“Egyikünk se a nagy lakodalmak híve, ezért szerény esküvőt tervezünk, a nászútra valószínűleg többet fogunk költeni. Mindketten kedveljük a mediterrán vidékeket, ezért úgy döntöttünk, hogy egy dél-olaszországi túrára indulunk az esküvő után” – ecsetelte a közeljövő terveit a boldog nyertes, aki elárulta azt is, hogy a nászútról hazatérve kertes házat vagy egy nagy teraszos lakást szeretnének vásárolni, és elköltözni másfél szobás otthonukból.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek