EUR: 323,58 Ft
CHF: 287,70 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Külföld

Íme a lista azokról, akik kiálltak Magyarország mellett az EP-vitában

A szerdai, Magyarországot érintő EP-vita felszólalásaiból készített egy listát a 888.hu.

Marek Jurek már napirend előtti felszólalásában kiállt a magyarok mellett.

Európának elege van a konfliktusokból. Nem szabadna újabb frontot nyitni egy olyan ország ellen, amely csak saját kulturális önazonosságát védi” – mondta a lengyel konzervatív politikus.


Nigel Farage is elmondta a véleményét.

“Orbán úr! Nem először áll itt, mint egy nagyszerű nemzet demokratikusan megválasztott vezetője, és érthető érveket mond. Itt az EP-ben mégis minden alkalommal térdre akarják kényszeríteni és megmondani honfitársainak, hogy hogyan kellene élniük. Ne verje többé falba a fejét. Ön itt ma úgy érvelt, mint egy nemzet vezetője, de mint tudjuk, ebben a teremben nem létezik olyan entitás, hogy nemzet. (…) Javaslom Önnek, hogy csatlakozzanak a Brexit-klubhoz.(…) Önnek soha nem fogják megbocsátani itt az EP-ben, hogy nem fogad be migránsokat. Az unió továbbra is be akar avatkozni a magyar emberek életébe, ahogy azt jelenleg teszi Franciaországban is” – olvasható a politikus okfejtése a 888.hu cikkében.

Kifakadt a Nemzetek és Szabadság Európája frakció képviselője is.

Fotó: MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro

“Ötszázmillió embert marionettbábok kormányoznak Európában. (…) A terroristák halomra ölik az embereket Európában, miközben azzal foglalkozunk, hogy Magyarországot pellengérre állítsuk” – jelentette ki Matteo Salvini.

A többi politikus megszólalását itt olvashatja el.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek