EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Miskolc

Ingyen internet a CNG buszokon

Mostantól már nemcsak a villamosokon, hanem a környezetbarát CNG buszokon is elérhető az ingyenes wifi-szolgáltatás Miskolcon. A fejlesztésről a múlt héten Kriza Ákos polgármester tartott sajtótájékoztatót, ahol a közlekedési vállalat megújult honlapját is bemutatták.

Miskolc Smart Cityt épít. Számunkra a folyamatok valós idejű érzékelését és a változásokra való képességet jelenti az okos város. A CNG buszokon elinduló ingyenes wifi egy kicsi, de fontos lépés e jövőkép felé – jelentette be a polgármester. Kriza Ákos hozzátette: eddig is számos olyan fejlesztés történt már, amely az okos várossá válást készíti elő. A városvezető megemlítette, a közelmúltban 17 ezer laptopot osztottak szét a lakosság körében, hogy elősegítsék az új technikák használatának minél szélesebb körű elsajátítását. Szólt a köztereken kialakított digitális terekről és a közlekedési vállalat Google-alapú útvonaltervezőjéről is.


Free WIFI már nem csak a villamosokon – fotó: Lokál

A sajtótájékoztatón elhangzott: rövid időn belül elkezdődnek az újabb smart city projektek: okos mérők telepítése a lakásokba, elektronikus jegyrendszer, automata forgalomirányítási rendszer, az egész várost lefedő intelligens térfigyelőkamera-hálózat, nyugdíjasok számára tervezett GPS-alapú mobil riasztórendszer.

Singlár Zsolt, az MVK Zrt. vezérigazgatója bemutatta a közlekedési vállalat új honlapját. Az oldal tervezésénél és kialakításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy a www.mvkzrt.hu modern, felhasználóbarát és könnyen áttekinthető legyen, tartalmilag pedig a busz- és villamosközlekedést a középpontba helyezve Miskolc város közösségi közlekedését mutassa be. A szerkezetében, formájában és tartalmában is megújult honlap „reszponzív”, vagyis mindamellett, hogy PC-n és laptopon is kitűnően és gyorsan működik, könnyen használható különböző smart eszközökről, okostelefonról és tabletről is. Az MVK új weboldala teljesen akadálymentes, így valamennyi tartalom könnyen elérhető vakok és gyengénlátók számára is.


Most már az új buszokon is netezhetünk – fotó: Lokál

A megújult weboldal a busz- és villamosközlekedés mellett hasznos információkkal szolgál a városi parkolásról, a kerékpáros közlekedésről és az erdei kisvasútról, nemcsak az itt élők, hanem a turisták számára is. A kezdőoldalon az előzőekben felsorolt fő menüpontok mellett aktuális hírek és útvonaltervező található, illetve néhány hasznos ikon – Facebook, Instagram, YouTube, nyelvválasztás és akadálymentes változat – kapott helyet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.