EUR: 325,90 Ft
CHF: 279,86 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb XVI.kerület

Ingyenes családi rendezvényre várnak mindenkit

Ingyenes tavaszköszöntő családi rendezvényt szervez a Corvini Domini Egyesület április 9-én a szervezet Táncsics utcában található központjában, amelyen a gyereknek és a felnőtteknek is lesznek érdekes programok.

A Corvini Domini Egyesület eredetileg a Mátyásföldi Ház- és Lakástulajdonosok Egyesülete nevet kapta, ennek népszerű neve a Corvini Domini. Egy régi ómátyásföldi villa lett a székhelyük, ahol eddigi fennállásuk során számos kiállítást, fúvószenei koncertet, kulturális és jótékony célú rendezvényt szerveztek.


A gyerekek lovat is simogathatnak majd a családi délutánon (A kép illusztráció)

Az egyesület célkitűzése a kerület építészeti hagyományainak megőrzése, környezetének és a lakók érdekeinek védelme, kulturális életének magas színvonalú felpezsdítése és a rászorulók támogatása, ám Szabó Andrásné Horváth Valéra, az egyesület elnöke szerint a jövőben több ingyenes programot szeretnének szervezni a kerület lakosainak.

Vikol Kálmán is fellép majd (fotó: vikolkalman.hu)

– Idén eddig a Sztárvarázs című színházi előadás mellett ingyenes ruhaosztást is szerveztünk, most pedig a családoké lesz a főszerep – mondta lapunknak Szabó Andrásné Horváth Valéra, aki hozzátette, a 14 órakor kezdődő programon a kicsiket például állatsimogatóval és koncertekkel, a felnőtteket előadásokkal is várják.


– Lóval, kecskével, nyúllal és tengerimalaccal is találkozhat az, aki ellátogat hozzánk, a színpadon a Rácz Aladár Zeneiskolából Tomhauser Noémi, míg Kálmán Bácsi Zenedéjéből Vikol Kálmán lép majd fel, de lesz népi hangszerbemutató is.

Az elnök asszony elmondta, a felnőttek előbb a vízivás fontosságáról és egészségügyi hatásairól, majd a csokos támogatásról hallgathatnak meg előadást.

– Emellett kézművesvásárral, könyvbemutatókkal és felolvasásokkal is várunk mindenkit a XVI. kerület, Táncsics utca 10.-ben található székházunkban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.