EUR: 323,07 Ft
CHF: 283,79 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb XVI.kerület

Ingyenes családi rendezvényre várnak mindenkit

Ingyenes tavaszköszöntő családi rendezvényt szervez a Corvini Domini Egyesület április 9-én a szervezet Táncsics utcában található központjában, amelyen a gyereknek és a felnőtteknek is lesznek érdekes programok.

A Corvini Domini Egyesület eredetileg a Mátyásföldi Ház- és Lakástulajdonosok Egyesülete nevet kapta, ennek népszerű neve a Corvini Domini. Egy régi ómátyásföldi villa lett a székhelyük, ahol eddigi fennállásuk során számos kiállítást, fúvószenei koncertet, kulturális és jótékony célú rendezvényt szerveztek.


A gyerekek lovat is simogathatnak majd a családi délutánon (A kép illusztráció)

Az egyesület célkitűzése a kerület építészeti hagyományainak megőrzése, környezetének és a lakók érdekeinek védelme, kulturális életének magas színvonalú felpezsdítése és a rászorulók támogatása, ám Szabó Andrásné Horváth Valéra, az egyesület elnöke szerint a jövőben több ingyenes programot szeretnének szervezni a kerület lakosainak.

Vikol Kálmán is fellép majd (fotó: vikolkalman.hu)

– Idén eddig a Sztárvarázs című színházi előadás mellett ingyenes ruhaosztást is szerveztünk, most pedig a családoké lesz a főszerep – mondta lapunknak Szabó Andrásné Horváth Valéra, aki hozzátette, a 14 órakor kezdődő programon a kicsiket például állatsimogatóval és koncertekkel, a felnőtteket előadásokkal is várják.


– Lóval, kecskével, nyúllal és tengerimalaccal is találkozhat az, aki ellátogat hozzánk, a színpadon a Rácz Aladár Zeneiskolából Tomhauser Noémi, míg Kálmán Bácsi Zenedéjéből Vikol Kálmán lép majd fel, de lesz népi hangszerbemutató is.

Az elnök asszony elmondta, a felnőttek előbb a vízivás fontosságáról és egészségügyi hatásairól, majd a csokos támogatásról hallgathatnak meg előadást.

– Emellett kézművesvásárral, könyvbemutatókkal és felolvasásokkal is várunk mindenkit a XVI. kerület, Táncsics utca 10.-ben található székházunkban.

Kapcsolódó Cikkek