EUR: 322,44 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Dunaújváros

Irány a puszta!

Dunaújvárostól alig 20 kilométerre, azaz stílszerűen nagyjából egy félmaratonnyi távolságra rendezik meg a II. Révbéri Pusztafutást a Solt mellett fekvő Révbérpusztán. Április 30-án a felnőttek négy táv (5 km, 10 km, 21 km, 28 km) közül választhatnak, de a gyermekek is elindulhatnak: őket a 750 és 1500 méteres táv várja.

Ha negyven napig nem is, de 28 kilométeren biztosan bolyonghatnak a pusztában azok, akik részt vesznek a II. Révbéri Pusztafutáson. Eltévedni valószínűleg így sem fognak, hiszen kijelölt útvonalon halad majd az amatőr terepfutóverseny, kísértésből azonban bőven kijut majd, ha nem is futás közben, de utána: hiszen a magyaros konyha ínyencségei is várják a Révbéri Lovascentrumban a futóverseny résztvevőit. Az esemény egyben családi program is: a kézművesudvar és a hagyományos magyar parasztudvar mellett lovasbemutató és ebéd is szerepel a kínálatban.


A verseny érdekessége, hogy rajtpisztoly helyett karikás ostor „dörren” majd a rajtnál, a mezőnyt pedig lovaskocsi kíséri az útvonalon, amely a Duna-part mellett a solti pincefalun és természetesen a legelőn is áthalad. A városi környezethez szokott dunaújvárosi futók számára tehát ideális kikapcsolódási vagy akár felkészülési lehetőség az április 30-ai verseny, amit alig húsz kilométerre a várostól szerveznek. A kiírást és további információt a rendezvény honlapján, a www.revber.hu/pusztafutas oldalon találnak az érdeklődők.

 

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek