EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Hódmezővásárhely

Iskolásokat teszteltek a rendőrök

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kerékpáros-vetélkedőt szervezett az általános iskolás diákoknak. A tanulóknak ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk, és tesztlapokat töltöttek ki.

A legjobbak a megyei döntőre jutottak tovább, amit aztán az országon verseny követhet.

A Kerékpáros Iskola Kupa városi döntőjére a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területéről érkeztek versenyzők. A tanulók ugyanúgy közlekednek a településeken, mint a gépjárművezetők, és hogy ezt biztonságban tegyék, fontos, hogy tisztában legyenek a KRESZ szabályaival, illetve fontos tudniuk, hogyan tudják biztonságosan használni a kerékpárt.


Elméleti tesztet is ki kellett töltenie a diákoknak.

A verseny három részből állt. Egy elméleti KRESZ-tesztlapon kerékpárosokra vonatkozó kérdésekre kellett válaszolniuk. Az ügyességi pályán meghatározott feladatsort kellett teljesíteniük, illetve volt egy kerékpárral kapcsolatos műszakihiba-feltárási feladat, ahol olyan hibákat kellett keresniük a versenyzőknek, amelyekkel nem lehet részt venni a közlekedésben.

Ügyességi feladatokon keresztül tesztelhették tudásukat a fiatalok.

A megmérettetésről a két legjobb fiú és lány jutott tovább a megyei döntőbe, amelyet majd Szegeden rendeznek meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.