2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Hódmezővásárhely

Iskolásokat teszteltek a rendőrök

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kerékpáros-vetélkedőt szervezett az általános iskolás diákoknak. A tanulóknak ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk, és tesztlapokat töltöttek ki.

A legjobbak a megyei döntőre jutottak tovább, amit aztán az országon verseny követhet.

A Kerékpáros Iskola Kupa városi döntőjére a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területéről érkeztek versenyzők. A tanulók ugyanúgy közlekednek a településeken, mint a gépjárművezetők, és hogy ezt biztonságban tegyék, fontos, hogy tisztában legyenek a KRESZ szabályaival, illetve fontos tudniuk, hogyan tudják biztonságosan használni a kerékpárt.


Elméleti tesztet is ki kellett töltenie a diákoknak.

A verseny három részből állt. Egy elméleti KRESZ-tesztlapon kerékpárosokra vonatkozó kérdésekre kellett válaszolniuk. Az ügyességi pályán meghatározott feladatsort kellett teljesíteniük, illetve volt egy kerékpárral kapcsolatos műszakihiba-feltárási feladat, ahol olyan hibákat kellett keresniük a versenyzőknek, amelyekkel nem lehet részt venni a közlekedésben.

Ügyességi feladatokon keresztül tesztelhették tudásukat a fiatalok.

A megmérettetésről a két legjobb fiú és lány jutott tovább a megyei döntőbe, amelyet majd Szegeden rendeznek meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.