2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Hódmezővásárhely

Iskolásokat teszteltek a rendőrök

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kerékpáros-vetélkedőt szervezett az általános iskolás diákoknak. A tanulóknak ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk, és tesztlapokat töltöttek ki.

A legjobbak a megyei döntőre jutottak tovább, amit aztán az országon verseny követhet.

A Kerékpáros Iskola Kupa városi döntőjére a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területéről érkeztek versenyzők. A tanulók ugyanúgy közlekednek a településeken, mint a gépjárművezetők, és hogy ezt biztonságban tegyék, fontos, hogy tisztában legyenek a KRESZ szabályaival, illetve fontos tudniuk, hogyan tudják biztonságosan használni a kerékpárt.


Elméleti tesztet is ki kellett töltenie a diákoknak.

A verseny három részből állt. Egy elméleti KRESZ-tesztlapon kerékpárosokra vonatkozó kérdésekre kellett válaszolniuk. Az ügyességi pályán meghatározott feladatsort kellett teljesíteniük, illetve volt egy kerékpárral kapcsolatos műszakihiba-feltárási feladat, ahol olyan hibákat kellett keresniük a versenyzőknek, amelyekkel nem lehet részt venni a közlekedésben.

Ügyességi feladatokon keresztül tesztelhették tudásukat a fiatalok.

A megmérettetésről a két legjobb fiú és lány jutott tovább a megyei döntőbe, amelyet majd Szegeden rendeznek meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.