2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Szolnok

Ismét Szolnok–Eger döntő lesz

A múlt hétvégi Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd OSC-Újbuda találkozó elején nagyon úgy tűnt, hogy a Tisza-parti csapat húzza a rövidebbet, de aztán összeszedték magukat a fiaink. Így idén ismételten Szolnok–Eger döntőt rendeznek, és abban biztosak lehetünk, hogy a finálé legalább olyan izgalmas lesz, mint ez a derbi.

A fővárosiak átmentették bravúros formájukat a múlt szerdai győztes összecsapásról, így Drasko Brguljan és Salamon Ferenc révén 2-0-ra elhúzott az OSC a mérkőzés elején, ráadásképp Bisztritsányi Dávid is remekelt a kapufák között. A szolnokiak szerb különítményéből azután hiába egalizált Milan Alekszics és Andrija Prlainovic, ismét villant Salamon, és megint kettő volt az előny. Ezt hazai részről Vámos Márton egyenlítette ki. Hiába: érkezett Bátori Bence és Kovács Gábor gólja, erre pedig csak Aaron Younger tudott válaszolni a Dózsa részéről, így 6-5-ös OSC-vezetéssel mehettek a csapatok a félidőre.


Cseh Sándor, a Szolnok edzője (középen) is mindent megtett, hogy csapatát a fináléban láthassa MTI Fotó: Bugány János

 

A nagyszünetben a szolnoki tréner, Cseh Sándor Nagy Viktor helyére Kardos Gergelyt állította be, ám hiába remekelt a fiatal hálóőr: még ekkor sem látszott, ki lehet a bajnoki döntő másik résztvevője. Ebben a nyolc percben csak Bátori és Vámos köszönt be egyszer-egyszer, hogy aztán a csapatok a végjátékban nagy finálét rendezzenek. A műsor nyitányát egy szolnoki találat adta Younger révén, ám Gór-Nagy Miklós akciógóljával 8-7-es OSC-előnyt mutatott a Vízilabda Aréna eredményjelzője. Ám a fordulatok csak ezután következtek: Zsivko Gocics módosította 8-8-ra az állást, majd Varga Dénes büntetőből vette be az újbudaiak hálóját, így 9-8-nál először vezetett a Dózsa! Sőt Vámos révén már kétgólos volt a fór, ám a mentálisan roppant erős OSC Zalánki Gergő góljával szépített, majd a csapat már az egyenlítésért támadhatott emberelőnyben: Salamon Ferenc lövését viszont Kardos Gergely bravúrral hárította, ez pedig azt jelentette, hogy 10-9-es győzelmével a Szolnoki Dózsa-Közgép megkapta az esélyt arra, hogy megvédje címét a bajnokságban. Apró adat, hogy a „sihederkorú” Kardos egy ilyen komoly tétmeccsen 70 százalékos hatékonysággal védett.

Kapcsolódó Cikkek