EUR: 323,44 Ft
CHF: 287,80 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Iszlamista szervezetek tagtoborzóit fogták el Szentpéterváron

Az Iszlám Állam és az an-Nuszra Front iszlamista szervezetek hat, közép-ázsiai születésű feltételezett tagtoborzóját fogták el Szentpéterváron – közölte szerdán az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) sajtóirodája.

Az SZK szerint nincs bizonyíték arra, hogy az őrizetbe vett személyek kapcsolatban álltak volna Akbarzson Dzalilovval, akit a hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy hétfőn öngyilkos merényletet követett el a szentpétervári metróban. A merényletben 14-en életüket vesztették és csaknem félszázan megsebesültek.


Az orosz hatóságok arra a megállapításra jutottak, hogy a szerdán őrizetbe vett hat vendégmunkás 2005 novembere óta élt Oroszország “északi fővárosában”, és ott terrorvonatkozású bűncselekményekhez, egyebek közözött külföldön folytatott fegyveres harchoz keresett embereket. A gyanúsítottak lakhelyén házkutatást tartottak és egyebek között szélsőséges iszlamista irodalmat, valamint meg nem nevezett eszközöket és iratokat foglaltak le.

Az érintettek ellen terrorista tevékenység támogatása címén indult büntetőeljárás.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Erősebb lehet Merkel utódja

    Erősebb lehet Merkel utódja

    Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

  • Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadták Soros migránspaktumát

    Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.