2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Győr

Itt a tavasz, kezdődik a munka

A jó idő beköszöntével a tavaszi munkák kapják a főszerepet a Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési és kivitelezési igazgatóságánál. A város parkjaiban és a lakótelepi zöldterületeken április elején indult a fűnyírás, addig a gépek felkészítése zajlott a szolgáltatónál.

Győrben több mint 25 darab nagy teljesítményű fűnyíró dolgozik, a gépeket seprőgépek kísérik, adott esetben pedig légfúvóval tisztítják meg a burkolatot. A tavaszi feladatok között elvégzik a rózsaágyakban a rózsatövek kitakarását és a növények tavaszi metszését, valamit megkapálják a kétnyári virágok ágyásait. A gyep szellőztetése sem maradhat el, sőt még a maradék faleveket összegyűjtésére is figyelnek a szakemberek az előttünk álló tavaszi hónapokban.


Fotó: GYP

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.