2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb XI.kerület XII.kerület

Itt járt az öt szeretetnyelv atyja

Gary Chapman párkapcsolati szakértő, az „5 szeretetnyelv” pszichológiai fogalom és könyvsorozat megalkotója a Kongresszusi Központban tartott előadást a hazai rajongóknak, és az Allée Libri könyvesboltjában találkozott olvasóival.

Gary Chapman a New York Times bestsellerlistájának élvonalában szereplő Az 5 szeretetnyelv című kötet megjelenésének 25 éves évfordulóján találkozott a magyar közönséggel. Az öt szeretetnyelvet – az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés nyelvét – világszerte ismerik és használják. Az itthon is igen nagy népszerűségnek örvendő szerző több évtizedes párterápiás tanácsadói tapasztalata alapján mutatta be a Kongresszusi Központban a szeretet kimutatásának és befogadásának különbözőségeit, az egymás iránti szeretetkifejezés tanulhatóságát és az ezek által indukált gyökeres változások lehetőségét a kapcsolatokban.


– A házasság az emberi kapcsolatok legbensőségesebbike. A házasság az, amikor a férj és a feleség azt választja, hogy szolgálják egymást, ebben segíti őket az 5 szeretetnyelv. Fontos, hogy megtanuljuk a másik szeretetnyelvét, és azon keresztül kommunikáljunk, ne a magunkét erőltessük rá. Ha ez sikerül, az már az egymásra hangolt boldogságállapot – fejtette ki a Lokál Extrának a párkapcsolati szakértő.

A szerzőnek Az 5 szeretetnyelv a legismertebb kötete, eddig 11 millió példányban kelt el csak angol nyelvterületen, és már ötven nyelvre fordították le világszerte. Magyarországon 15 éve jelent meg az első könyve a Harmat Kiadó gondozásában, és mára a szerző közel 40 kötetét adták ki magyarul, amelyek több százezer példányban keltek el hazánkban is.

Kapcsolódó Cikkek