EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Játékmackókkal látják el az észt rendőrség autóit

Játékmackókkal szereli fel az észt rendőrség a járőrautókat, hogy vigaszt nyújtsanak a kisgyerekeknek, akik balesetek vagy más, nagy traumát okozó helyzetek résztvevőivé válnak – közölte a Traumamommik (Traumamackó) karitatív egyesület.

A balti ország száz rendőrautójába kerül plüssmackó gyermeknapra, amelyet ott június 1-jén ünnepelnek. A rendőrőrsök szintén kapnak játékmedvéket.


“Reméljük, hogy ezek a macik segítenek felvidítani a nehéz helyzetben lévő kicsiket” – mondta a 25 éves Kaur Vahtrik, a jótékony akció szervetője, akinek akkor jutott eszébe, hogy segíteni kell, amikor egy barátja balesetet szenvedett.

Az észt rendőrségi statisztikák szerint az országban évente nagyjából 200 gyerek válik közlekedési baleset résztvevőjévé.

Lea Barenson rendőr hozzátette, más helyzetekben is vigaszt nyújthat a gyerekeknek a plüssállat, ha például családon belüli erőszak miatt kell a rendőröknek intézkedniük.

A közösségi adakozáson alapuló akcióban ezer játékmedvét szeretnének vásárolni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordot állított fel az Aquaman

  Rekordot állított fel az Aquaman

  Az év egyik leggyengébb mozis hétvégéjén is a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 végzett az élen, az animációs film 16,1 millió dollárral növelte hazai bevételét, amely így három hét alatt elérte a 161 milliót.

 • Erősebb lehet Merkel utódja

  Erősebb lehet Merkel utódja

  Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

 • Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.