EUR: 322,88 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb IX.kerület

Játszóteret kaptak a Fecske-lakók

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata gyermekotthonokat segítő programjának, no és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének hatmillió forintos támogatásának köszönhetően új játszóteret adtak át a kerületben található Fecske gyermekotthonban.

A Fecske otthon szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatásokat nyújt. Olyan gyermekek laknak itt, akik ideiglenesen ellátás és felügyelet nélkül maradtak – vagy elhelyezés hiányában ezek nélkül maradnának.


A gyerekek már birtokba is vették a játszóteret (Fotó: Máté Krisztián)

Az otthonban a gyermekek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését elősegítő, az életkoruknak, egészségi állapotuknak és egyéb szükségleteiknek megfelelő étkeztetéséről gondoskodnak, ruhát, mentálhigiénés és egészségügyi ellátást nyújtanak számukra, biztosítják a nevelésüket, lakhatásukat. Segítenek abban is, hogy visszatérhessenek a családjukhoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.