2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb IX.kerület

Játszóteret kaptak a Fecske-lakók

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata gyermekotthonokat segítő programjának, no és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének hatmillió forintos támogatásának köszönhetően új játszóteret adtak át a kerületben található Fecske gyermekotthonban.

A Fecske otthon szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatásokat nyújt. Olyan gyermekek laknak itt, akik ideiglenesen ellátás és felügyelet nélkül maradtak – vagy elhelyezés hiányában ezek nélkül maradnának.


A gyerekek már birtokba is vették a játszóteret (Fotó: Máté Krisztián)

Az otthonban a gyermekek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését elősegítő, az életkoruknak, egészségi állapotuknak és egyéb szükségleteiknek megfelelő étkeztetéséről gondoskodnak, ruhát, mentálhigiénés és egészségügyi ellátást nyújtanak számukra, biztosítják a nevelésüket, lakhatásukat. Segítenek abban is, hogy visszatérhessenek a családjukhoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.