EUR: 323,23 Ft
CHF: 283,13 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb IX.kerület

Játszóteret kaptak a Fecske-lakók

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata gyermekotthonokat segítő programjának, no és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének hatmillió forintos támogatásának köszönhetően új játszóteret adtak át a kerületben található Fecske gyermekotthonban.

A Fecske otthon szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatásokat nyújt. Olyan gyermekek laknak itt, akik ideiglenesen ellátás és felügyelet nélkül maradtak – vagy elhelyezés hiányában ezek nélkül maradnának.


A gyerekek már birtokba is vették a játszóteret (Fotó: Máté Krisztián)

Az otthonban a gyermekek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését elősegítő, az életkoruknak, egészségi állapotuknak és egyéb szükségleteiknek megfelelő étkeztetéséről gondoskodnak, ruhát, mentálhigiénés és egészségügyi ellátást nyújtanak számukra, biztosítják a nevelésüket, lakhatásukat. Segítenek abban is, hogy visszatérhessenek a családjukhoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.