EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb IX.kerület

Játszóteret kaptak a Fecske-lakók

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata gyermekotthonokat segítő programjának, no és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének hatmillió forintos támogatásának köszönhetően új játszóteret adtak át a kerületben található Fecske gyermekotthonban.

A Fecske otthon szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatásokat nyújt. Olyan gyermekek laknak itt, akik ideiglenesen ellátás és felügyelet nélkül maradtak – vagy elhelyezés hiányában ezek nélkül maradnának.


A gyerekek már birtokba is vették a játszóteret (Fotó: Máté Krisztián)

Az otthonban a gyermekek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését elősegítő, az életkoruknak, egészségi állapotuknak és egyéb szükségleteiknek megfelelő étkeztetéséről gondoskodnak, ruhát, mentálhigiénés és egészségügyi ellátást nyújtanak számukra, biztosítják a nevelésüket, lakhatásukat. Segítenek abban is, hogy visszatérhessenek a családjukhoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.