EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Életmód

Jegyzetek az okostelefonon

Az Akadémiai Kiadó megnyitja online könyvtárát, amelyben jelenleg 154, a felsőoktatásban leginkább használt tankönyv és jegyzet áll ingyenesen rendelkezésre a sikeres vizsgafelkészüléshez.

– A Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás, azaz MERSZ nagy segítség lehet a közelgő vizsgaidőszakban, hiszen 16 tudományterület felsőoktatásban leginkább használt tankönyveit és jegyzeteit tartalmazza olvasható és szerkeszthető, digitális formában. A könyvtárba bárhol és bármikor beléphetünk, ráadásul április 30-ig több mint 100 hazai felsőoktatási intézmény és könyvtár számára ingyenesen elérhető, ezáltal a próbaidőszakban részt vevő intézmények hallgatói is térítésmentesen kipróbálhatják a www.eisz.mersz.org oldalon – mondta el dr. Réffy Balázs, az Akadémiai Kiadó igazgatója. – Mivel a Z generációra kevésbé jellemző a hagyományos, papíralapú könyvek forgatása és a füzetbe jegyzetelés, ezt a szolgáltatást kifejezetten az ő igényeikre szabtuk. A mobiltelefonon, táblagépen és laptopon egyaránt elérhető felületen a belépést követően nemcsak keresni lehet, de saját jegyzeteket, bejegyzéseket is készíthetünk és nyomtathatunk.


A Facebookon csak annyit kell beütni, hogy MERSZ – alapművek elektronikusan! Április 30-ig több mint 100 hazai felsőoktatási intézmény és könyvtár számára lesz ingyenesen elérhető, ezáltal a próbaidőszakban részt vevő intézmények hallgatói is térítésmentesen kipróbálhatják a www.eisz.mersz.org oldalon. A jelenleg 154 alapmű a következő tudományterületeket foglalja magában: biológia, filozófia, fizika, földrajz, gazdaság, irodalomtudomány, jogtudomány, kémia, matematika, műszaki tudományok, művelődéstörténet, nyelvészet, ókortudomány, orvostudomány, pszichológia, történelem.

Kapcsolódó Cikkek