EUR: 323,38 Ft
CHF: 287,29 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XV.kerület

Jelentkezz bábjátékkal!

Még bárki jelentkezhet a budapesti gyermekbábosok találkozójára és versenyére, melyet a Magyar Bábjátékos Egyesület és a Pestújhelyi Közösségi Ház szervez.

Lényegében bárki jelentkezhet a bábos fesztiválra (A kép illusztráció)

A május 6-i rendezvényre minden érdeklődő jelentkezését várják, de – mint a szervezők elmondták – iskolai, iskolán kívüli közösségek, művelődési intézmények, egyházak gyermekcsoportjai és családi bábszínházak is nevezhetnek. Az sem baj, ha valaki kezdő bábos, sőt az sem, ha valaki még bizonytalan.


„Várunk meséket, csoportok kész vagy félkész műsorát, de ide várjuk az egyszeri alkalomra készített, leszerepelt, szertárakban porosodó, felújításra váró produkciókat, regéket, verseket, versciklusokat, dalokat, álmokat, a bábszínház valamennyi eszközére: tárgyjátékot, árnyjátékot, a maszkos játékot is beleértve” – olvasható a Magyar Bábjátékos Egyesület felhívásában, hozzátéve, hogy a felkészülés idejére szívesen nyújtanak szakmai segítséget is a jelentkezőknek.

A verseny fődíja pedig nem más, mint a részvétel joga az Egri Országos Gyermekbábjátékos Fesztiválon. Jelentkezni április 28-ig személyesen a Pestújhelyi Közösségi Házban, levélben (1158 Budapest, Szűcs István utca 45.) vagy e-mailben ([email protected],) lehet, de Pintér Zsuzsánna telefonon (06-30/528-5908) is ad felvilágosítást.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.