EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Külföld

Jelentősen romlott a közbiztonság Európában

Jelentősen romlott a közbiztonság Európában – hangoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában a stockholmi gázolásos terrortámadásról szólva.

Bakondi György úgy fogalmazott: ők a kezdetektől azt mondták, hogy a tömeges, illegális, ellenőrzés nélküli migráció önmagában veszélyes a kontinensre.


A magyar migrációs intézkedésekre kitérve a belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy erősen csökkent az illegális határátlépési kísérletek száma: most már csupán naponta néhány ilyen fordul elő, míg korábban százan-kétszázan is próbálkoztak.

Közölte: a tranzitzónákban kilencvenen várakoznak, többen, mint korábban. Idén eddig ezerhétszázan nyújtottak be menedékkérelmet, közülük mintegy hatvanan kaptak valamilyen védelmet. Egy ügyet átlagosan harminc nap alatt zárnak le jogerősen.

A tranzitzónákban négyszáz-ötszáz migránst tudnak elhelyezni, akiknek ételt, egészségügyi ellátást, tisztálkodási lehetőséget és kulturális, szociális életre kialakított helyiségeket is biztosítanak – mondta Bakondi György.

Kapcsolódó Cikkek