EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XIX.kerület

Jól halad a strand kialakítása

Idén nyártól a kispestieknek sem kell elhagyniuk a kerületet, ha a nagy melegben csobbanni szeretnének. A Kispesti Uszodában gőzerővel zajlanak a munkálatok, hogy a kert stranddá változzon.

– Régóta tervben volt a stranddá alakítás, amit tavaly az év végén el is kezdett az önkormányzat. Látva a munkálatokat, biztosan kijelenthetem, hogy idén nyáron már használni tudják a látogatók – újságolta lapunknak Tóth András, a Kispesti Uszoda vezetője. Hozzátette, a pontos nyitásról még nem tud konkrétumot, sok múlik a hatósági engedélyek kiadásának gyorsaságán.


Ekkorák lesznek a medencék (Fotó: Máté Krisztián)

– A terület kialakítása április végére meglesz. Ehhez újragondoltuk a kert elrendezését. Az első részben lévő két strandröplabdapálya funkciója átalakul, az egyik továbbra is sportolásra lesz alkalmas, de nem csupán röplabdázásra, a másikon kicsik és nagyok által használható játszóteret alakítunk ki. A hátsó három strandröpipálya érintetlenül marad.

Bepillanthattunk a kulisszák mögé (Fotó: Máté Krisztián)

Aki járt az elmúlt években az uszodában vagy annak kertjében, tudja, hogy a büfé és a területtel összekötött bódék sorsa igen hányatott volt.


– Sokéves keresés és sikertelen kutatás után mondhatom, hogy találtunk egy olyan szolgáltatót, aki a benti büfét üzemelteti, és a tervek szerint a strand felé is nyit majd. Az utcáról elérhető pavilonok strand felé való megnyitását egyelőre nem tervezzük. Idén megnézzük, milyen lesz a látogatottságunk, ez próbaév lesz számunkra.

A szokásos nyári táborokat nem érinti a változás. Tóth András izgalmas kihívásnak nevezte, hogy a táborozó gyerekek és a strandolni érkezők kényelmesen elférjenek egymás mellett.

– A táborokra egyébként érdemes is már jelentkezni, mert egy adott létszám felett már nem fogadunk több diákot – hívta fel a figyelmet.

Túl a leálláson

Az idén is elvégezték a szokásos karbantartási munkálatokat.

– A kismedence lépcsőjének teljes burkolatcseréje volt a legfontosabb munka, amit elvégeztünk az alapvető karbantartási feladatok mellett. A gépháztérben egy cső eltört, ennek cseréje miatt tudtunk csak hétfőn kinyitni, nem pedig ahogy terveztük, múlt pénteken.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.